Šešelj ne uzima lekove ako mu zabrane posete!

Vojislavu Šešelju je osim zabrane komunikacije uvedena i zabrana prijema privatnih poseta, čak i članova porodice

  • 5

 Zoran Krasić, član pravnog tima za odbranu haškog optuženika Vojislava Šešelja, izjavio je da će lider radikala prestati da uzima lekove, ukoliko mu Haški tribunal zabrani sve kontakte van Sheveningena.

Kako se navodi u saopštenju Srpske radikalne stranke, prestanak uzimanja lekova može biti fatalan za Šešelja "ali je jasno da ne postoji drugi način da se skrene pažnja na kršenje prava".

Krasić je istakao da je i do sada bila praksa Tribunala da posle zabrane privilegovane komunikacije sledi zabrana prijema poseta i na kraju zabrana komunikacija sa spoljnim svetom.

On je podsetio da je pored zabrane privilegovane komunikacije koja je uvedena 19. juna 2013. juče Šešelju uvedena i zabrana prijema privatnih poseta, što znači da sada ne može da prima ni članove najuže porodice.

"S obzirom na to da je suđenje praktično završeno, ovo smatramo nastavkom torture i novim kršenjem osnovnih ljudskih i procesnih prava i pozivamo sve nadležne i ovlašćene da zaustave torturu koja se jedanaest godina neprekidno sprovodi nad Vojislavom Šešeljem", rekao je Krasić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    19. jul 2013 | 23:29

    Држи се др. Војо !!! Чекамо те

  • miko.maksimovic@gmail.com

    19. jul 2013 | 19:35

    Žalosna je Srbija štoje dala jadne ljude tom izmišljenom Američkom sudu.

  • Tutor

    19. jul 2013 | 17:39

    Zalite se Steazburu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA