CRVENI SE ARILJE: Dani maline okupljaju više hiljada učesnika (VIDEO)

Na manifestaciji učestvuju i distributeri mehanizacije i sredstava za zaštitu voća, kao i banke i osiguravajuha društva, predstavnici ugostiteljskih i turističkih objekata. Pored toga, u Arilju se svojim rukotvorinama predstavljaju i brojna domaćinstva i učenička udruženja

  • 0

Dvodnevna manifestacija "Dani maline 2013", koja je počela u Arilju, okuplja nekoliko hiljada učesnika iz čitave Srbije, proizvođače i prerađivače jagodičastog voća.

Na manifestaciji učestvuju i distributeri mehanizacije i sredstava za zaštitu voća, kao i banke i osiguravajuha društva, predstavnici ugostiteljskih i turističkih objekata. Pored toga, u Arilju se svojim rukotvorinama predstavljaju i brojna domaćinstva i učenička udruženja.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović izrazio je zadovoljstvo organizacijom manifestacije, jer su, kako kaže, uložena minimalna sredstva, koja su dala odličan rezultat.

- Vredni ljudi su iskoristili priliku da daju svoj doprinos ovom dogadaju, a naročito izlagači iz naše varošice i drugih mesta - rekao je on.

Todorović je dodao da je ove godine među izlagačima najviše poljoprivrednih proizvodača, i istakao da je Arilje i pored nekoliko loših sezona i dalje svetska prestonica maline.

On je napomenuo da će lokalna samouprava podsticati razvoj poljoprivrede, između ostalog i uvozom zdravog sadnog materijala i novih sorti maline, što će omogućiti bolji prodor na tržište zapadne Evrope.

Manifestaciju "Dani maline 2013." prate i drugi brojni sadržaji kao što su: izložba dečijih slika i predmeta na temu maline, takmičenje u pravljenju proizvoda od maline, stručna predavanja, predstavljanje mera agrarne politike Republike Srbije, kulturno umetnički program, a sutra nastupa i novosadska grupa "Frajle".

"Dani maline" zaživeli su prošle godine uz pomoć projekta koji je finansirala Evropska unija, a manifestaciju je ove godine organizovala opština, jer su Ariljci rešili da je zadrže, ali i unaprede.

Inače, malinari ovog kraja već na jesen razmišljaju o formiranju zadruge, sa namerom da se udruženi pojave pred brojnim kompanijama kako bi što bolje plasirali svoj strateški proizvod.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA