CG: Prva gej parada naredne nedelje u Budvi!

Tačan datum, vreme i mesto održavanja gej parade drži se u tajnosti, a najavljeno je da će mnogi od uticajnih političara govoriti na skupu u znak podrške LGBT zajednici

  • 33

Prva gej parada u Crnoj Gori, biće organizovana naredne nedelje u Budvi, potvrđeno je crnogorskoj policiji.

Iako se celi događaj drži u tajnosti, zbog bezbednosti, organizator NVO LGBT Forum Progres, koji vode Zdravko Cimbaljević i Aleksandar Zeković, nekoliko dana unazad uz podršku uprave policije i lokalne samouprave, priprema gej performans, koji će biti održan u metropoli turizma.

Upravo je Budva, zbog sezone i velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti.

Zbog bezbednosti učesnika, "Vijesti" ne žele otkrivati tačan datum i lokaciju održavanja parade. Pripadnici "duginih boja“, su o celom događaju obavestili budvansku filijalu Uprave policije, koja će zajedno sa pripadnicima Posebne i Interventne jedinice toga dana obezbeđivati događaj.

“Vijestima” je u policiji potvrđeno da im je stigao dopis o svim pojedinostima, satnicom održavanja i lokacijom, kako bi njihovi službenici mogli na vreme da organizuju obezbeđenje ovog događaja.

Iako se priprema u tajnosti, o događaju su dobro upoznati i u Opštini Budva. Oni su dali punu podršku održavanju te manifetstacije, a shodno dogovoru, kako bi se omogućila maksimalna bezbednost događaja i sprečio dolazak desničarskih i navijačkih grupa, koje bi eventulano mogle ugroziti održavanje manifestacije, organizatorima garantovali da će "ćutati".

Za sada je precizirano gde će biti postavljena bina, ali i da će događaj osim svoje umetničke note imati i društveno angažovanu, jer će mnogi od uticajnih političara, kako lokalnih tako i državnih, govoriti na skupu, u znak podrške LGBT zajednici.

LGBTIQ asocijacija Kvir Montenegro najavila je početkom jula da će prvu Povorku ponosa u Crnoj Gori organizovati u Podgorici 27. oktobra, to je dovelo do sukoba sa Cimbaljevićevom NVO, koja za sebe kaže da je prva počela sa promocijom prava seksualnih manjina, kao i da je čine LGBT osobe.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikser

    20. jul 2013 | 11:28

    Opste poznata crnogorska uzrecica ili ti ga psovka..."..bem ti oca u dupe.Ne majku,no oca :))

  • Branko

    20. jul 2013 | 11:38

    Tata, tata zasto svi kazu da smo mi Crnogorci pederi, ko kaze sine oca mu u vrh prkna j*ebem

  • ja pa ja

    20. jul 2013 | 11:10

    Nešto mi govori da će biti vruće u Budvi narednog vikenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA