SLUČAJ KONKORDIJA: Izrečene prve presude za smrt 32 putnika i članova posade!

Direktor brodskog hotela osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora, dok su dva oficira na komandnom mostu i kormilar osuđeni na kazne od godinu dana i osam meseci do jedne godine i 11 meseci robije

  • 0

Italijanski sud danas je izrekao prve presude za slučaj nasukavanja broda "Kosta Konkordija" koji se u januaru 2012. godine nasukao kod obala toskanskog ostrva Ðilji kada je poginulo 32 putnika i članova posade.

Sud je prihvatio vansudske nagodbe pet zaposlenih u kompaniji "Kosta Kročere" koja je vlasnik "Kosta Konkordije. Svi oni su optuženi po više tačaka optužnice za višestruko ubistvo i nemar, prenose agencije.

Sud u Grosetu je na najveću kaznu osudio koordinatora za krizne situacije u "Kosta Kročereu" Robertu Faraniniju - dve godine i 10 meseci zatvora, prenose agencije.

Direktor brodskog hotela osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora, dok su dva oficira na komandnom mostu i kormilar osuđeni na kazne od godinu dana i osam meseci do jedne godine i 11 meseci zatvora.

Slučaj nagodbi je rešavan odvojeno od suđenja kapetanu "Kosta Konkordije", koji je optužen za ubistvo iz nehata zato što je u januaru 2012. izazvao nasukavanje broda kod toskanskog ostrva Ðiljo i zatim napustio brod sa više hiljada putnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA