SVI BI U EPS: Za direktora konkurisalo 62 kandidata

Na javni konkurs za generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) do sada su stigle 62 prijave, a ministarka energetike Zorana Mihajlović poručila je da će biografije kandidata biti potpuno javne

  • 4

Na javni konkurs za generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) do sada su stigle 62 prijave, a očekuje se da će ukupan broj kandidata biti veći, jer treba imati u vidu i prijave poslate poštom, potvrđeno je danas Tanjugu u pres službi Ministarstva energetike.

Konkurs za direktora EPS-a bio je objavljen 16. juna. Vlada Srbije je odlučila je da rok za dostavljanje prijava produži do 20. jula i taj rok je istekao danas u podne.

Kako je precizirano u tekstu konkursa, Ministarstvo energetike će neotvorene podnete prijave dostaviti Vladi, odnosno Komisiji za imenovanje u roku od tri dana od dana isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je ranije da će biografije kandidata biti potpuno javne, tako da će javnost Srbije moći da vidi ko je izabran i dodala da je Vladi Srbije zaista stalo da se na to mesto dobije najbolji kandidat.

Ona je naglasila da EPS mora da bude konkurentan, jer će za godinu dana biti tržište električne energije biti potpuno otvoreno.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA