PREPORUKA IZ LAGUNE: "Trkači na duge pruge" Maje Trifunović

Ove nedelje iz Lagune stiže novi roman Maje Trifunović "Trkači na duge pruge" u kojoj junaci tragaju za osloncem i motivom za dalji život...U novogodišnjoj noći kada su svi skloni iskrenosti pogledajte šta misle jedan osnovac, tinejdžerka, penzionerka...

  • 0

Izdavačka kuća "Laguna" za ovu nedelju predlaže roman Maje Trifunović "Trkači na duge pruge", koji će vas do poslednje stranice držati zainteresovanim gotovo kao dobro vino, do poslednje kapi u čaši. Kao piće istine, oporo i pitko, ova knjiga će vam razbistriti misli, a definitivno nećete imati mamurluk.

Trkači na duge pruge

Maja Trifunović

U času kad stara godina napušta scenu, a nova na nju stupa, junaci ove knjige prebiraju po sopstvenim životima u potrazi za osloncem, odskočnom daskom ili silom koja će ih voditi dalje. Jedan osnovac, jedna tinejdžerka, jedna penzionerka i sedmoro životnih udarnika u najboljim godinama, uhvaćeni u hodu, kazuju bez dlake na jeziku šta im je na umu, uvek vezani dubokom ljudskošću, katkad razdvojeni nemarnom igrom slučaja.

U ovoj duhovitoj pripovesti koja se, kao klupko, odmotava pred budnim okom čitaoca, pisac nam srce hvata za gušu i ne pušta ga do kraja, kada ste slobodni da se poslužite vinom i predahnete u tišini, s likovima koje od ranije znate, kraj jezera na kom ste i ranije bili. Ko okleva, neka ostane na suvom; ko želi, neka uđe u vodu. Preporučljivo je, u oba slučaja, ponuđenu čašu iskapiti do dna – vino je oporo, ali pitko, bistri misao i ne izaziva mamurluk.

Jedan tren jednog jutra

Sara Rejner

Voz u 7.44 iz Brajtona za London. Vagon prepun putnika. Jedna žena prekraćuje vreme posmatrajući ljude sa kojima se vozi. Preko puta nje šminka se devojka. U hodniku muškarac nežno dodiruje ruku svoje žene. Iza njih, žena prelistava časopis. Iznenada, sve se menja: čovek pada, voz se zaustavlja, neko poziva Hitnu pomoć... Taj trenutak baš tog jutra zauvek će promeniti živote troje putnika.

Do bolesti i natrag

Marina Furlan

Jedinstvena knjiga sa ilustrovanim makrobiotičkim kuvarom. Priča Marine Furlan o raku jajnika sa lošom prognozom provešće čitaoca, poput svojevrsnog medicinskog trilera, kroz agoniju otkrivanja ove opake bolesti, pripreme i muke pacijenta od operacione sale i hemoterapije do alternativnih metoda lečenja – na putu do potpunog ozdravljenja i zdravog života.

U dodatku ove uzbudljive lične drame sa srećnim završetkom čitalac može iz prve ruke i na jednom mestu saznati mnogo toga što se tiče bolne, ali životne teme današnjeg tretmana bolesnika od kancera. Autorka se pobrinula da svoju ispovest dopuni sveobuhvatnim informacijama korisnim i za laike i za upućene:

• lekoviti preparati,

• preporuke za zdrav život,

• detaljna objašnjenja medicinskih procedura,

• alternativne metode lečenja,

• makrobiotički recepti za sva godišnja doba.

Top-lista Laguninih izdanja:

1. A planine odjeknuše

Haled Hoseini

2. Let

Vladimir Arsenijević

3. Jovanovo zaveštanje

Vanja Bulić

4. Dablin strit

Samanta Jang

5. Mia i ja: Mia i ždrebe jednoroga

Izabela Mon

6. Bolest kao put

Ridiger Dalke

Torvald Detlefsen

7. Poslednja Geteova ljubav

Martin Valzer

8. Poslednji begunac

Trejsi Ševalije

9. Igra prestola

Džordž R. R. Martin

10. Lovac na zmajeve

Haled Hoseini

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA