Dušica Tričković iz Niša najuspešnija preduzetnica

Tričkovićeva je 2004. godine u nedostatku zaposlenja, osnovala radnju za proizvodnju kora i peciva "Kiki-Kore". Bez ikakve pomoći sa strane započela je posao izrade peciva i kora iz sopstvene kuhinje, a jedino osnovno sredstvo te 2004. godine bio joj je obični kuhinjski šporet i jedna mašina za proizvodnju kora

  • 3

Oportjuniti banka izabrala je vlasnicu radnje za proizvodnju kora i peciva "Kiki-Kore" iz Niša Dušicu Tričković za najuspešniju preduzetnicu 2013. godine.

Reč je o nagradi u iznosu od 500.000 dinara, a konkurs je bio otvoren za sve vlasnice malih ili srednjih preduzeća, samostalne preduzetnice i žene-nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava od 25. maja do 30. juna, navedeno je u saopštenju.

Tričković je 2004. godine u nedostatku zaposlenja, osnovala radnju za proizvodnju kora i peciva "Kiki-Kore". Bez ikakve pomoći sa strane započela je posao izrade peciva i kora iz sopstvene kuhinje, a jedino osnovno sredstvo te 2004. godine bio joj je obični kuhinjski šporet i jedna mašina za proizvodnju kora.

Danas ima 15 stalno zaposlenih, od čega je 14 žena, dva kombija za prevoz proizvoda, tri profesionalna miksera, dve rotacione peći, fermentacione komore i tržište koje neprekidno širi. Svaki dan razvozi robu po Nišu, Pirotu i Beogradu, radi sa svojim zaposlenima i organizuje proizvodnju, a istovremeno brine o tri ćerke i o tome kako da proizvodnju iz iznajmljenog poslovnog prostora preseli u sopstveni.

U te svrhe sama je uštedela više od polovine neophodnog novca za izgradnju poslovne zgrade na sopstvenom placu, a 500.000 dinara koje će dobiti kao nagradu od Oportjuniti banke biće iskorišćeni upravo za te namene. Nakon preseljenja u novi radni prostor i proširenja kapaciteta, Dušica planira da zaposli još najmanje pet novih radnica.

Oportjuniti banka je inicirala ovu nagradu kao podsticaj ženskom preduzetništvu, jer je ženama u Srbiji danas teško započeti i razviti sopstveni mali biznis, što potvrđuju i razna istraživanja na temu ženskog preduzetništva kao i zvanične statistike.

Žene su vlasnice ili direktorke samo 26 odsto firmi u Srbiji, od čega je najviše preduzetničkih radnji i mnogo se teže od muškaraca odlučuju na uzimanje kreditnih sredstava za započinjanje ili razvijanje poslovanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA