Pobeglo 500 zatvorenika iz ozloglašenog iračkog zatvora!

U napadu na zatvor Abu Graib i na zatvor Tadži severno od Bagdada s ciljem oslobađanja zatvorenika, ubijeno je najmanje 20 pripadnika iračkih snaga bezbednosti i 21 zatvorenik

  • 2

Najmanje 500 zatvorenika pobeglo je noćas kada su ekstremisti napali dva zatvora u okolini Bagdada, posle čega su usledili žestoki sukobi koji su trajali 10 sati i u kojima je ubijena najmanje 41 osoba.

Jedan poslanik iračkog parlamenta rekao je za AFP da je oko 500 zatvorenika pobeglo iz zatvora Abu Graib, a drugi da je iz Abu Graiba i Tadžija ukupno pobeglo između 500 i 1.000 zatvorenika.

U napadu na ozloglašeni zatvor Abu Graib i na zatvor Tadži severno od Bagdada s ciljem oslobađanja zatvorenika, ubijeno je najmanje 20 pripadnika iračkih snaga bezbednosti i 21 zatvorenik, saopštili su zvaničnici, prenela je agencija AFP.

Iz policije su naveli da je sedam zatvorenika pobeglo iz Abu Graiba tokom sukoba i da su kasnije uhapšeni, dok džihadisti tvrde da je na hiljade zatvorenika oslobođeno.

Drugi koordinasani napad izvršen je na zatvor u Tadži sinoć, severno od Bagdada, i trajao je oko 10 sati, pa je vojska hitno uputila pojačanje.

AFP navodi da je iračka policija saopštila da je jutros situacija stavljena pod kontrolu u oba zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA