Kraljevska beba donosi Britaniji 280 miliona evra!

Najočigledniji uticaj ovog događaja na ekonomiju ogleda se u skoku maloprodaje, jer se kupuju suveniri, a došlo je i do povećanja prodaje alkoholnih pića jer ljudi, kako kaže Arčer, žele da nazdrave novorođenčetu

  • 3

Rođenje kraljevske bebe pozitivno će uticati na britansku ekonomiju i doneti joj zaradu od 280 miliona evra, procenjuju ekonomski analitičari.

Supruga britanskog princa Vilijama, Kejt, vojvotkinja od Kembridža, juče popodne rodila je dečaka, trećeg naslednika prestola Velike Britanije, posle princa Čarlsa i njegovog oca.

- Rođenje kraljevske bebe imaće nedvosmisleno pozitivan ekonomski uticaj, jer je jasno da taj radostan događaj ne može imati negativne ekonomske reperkusije - kaže Hauard Arčer, britanski ekonomista iz "Global insajta".

Najočigledniji uticaj ovog događaja na ekonomiju ogleda se u skoku maloprodaje, jer se kupuju suveniri, a došlo je i do povećanja prodaje alkoholnih pića jer ljudi, kako kaže Arčer, žele da nazdrave novorođenčetu. Zaradu su uknjižile i kladionice u kojima su se ljudi kladili na pol deteta ili njegovo ime.Tako je Centar za istraživanje maloprodaje došao do zaključka da će ekonomija zabeležiti zaradu od 240 miliona funti.

- Ovo je dobra vest koja jednostavno nema lošu stranu - kaže njegov direktor Džošua Bafild.

Procenjuje se da će se na hranu i piće za proslave potrošiti 87 miliona funti, robu u maloprodaji 80 miliona funti i 76 miliona funti na medije, uključujući knjige, diskove, magazine i novine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA