NAJEZDA ZMIJA: Poskoci napadaju ljude na ulici

Blaga zima i vrući letnji dani učinili su da ove godine u Hercegovini ima više zmija nego inače, a zbog gladi su agresivnije i čak ulaze u kuće što je bila prava retkost

  • 4

U Hercegovini vlada prava najezda zmija koje iz svojih skrovišta izlaze u potrazi za hranom, pa ulaze i u kuće ili slobodno "šetaju" ulicama naseljenih mesta, gde i ujedaju ljude.

Kako prenose "Nezavisne novine", meštanina Širokog Brijega, usred grada na ulici ugrizao je poskok, najotrovnija domaća zmija.

- Nisam ga primetio, šetao sam gradom i odjednom osetio kako me nešto ubolo u nogu. Poskočio sam i video zmiju kako beži u grmlje sa strane - opisao je meštanin kome je pomoć ubrzo pružena u Domu zdravlja.

Ovo nije jedini slučaj, nedavno je zmijsko leglo otkriveno u porodičnoj kući u Posušju, ali su ga domaćini, srećom, na vreme primetili.

Stručnjaci kažu da su blaga zima i vrući letnji dani uslovili da ove godine ima više zmija nego inače, a zbog povećanog broja legla i mladunčadi koja su preživela zimu, očekuju još veću najezdu zmija naredne godine.

Zbog gladi su zmije agresivnije, tako da ulaze čak i u kuće, što je ranije bila prava retkost, jer se boje ljudi.

Najezdu zmija potvrđuju i u ostalim hercegovačkim gradovima, a stariji tvrde da ih nikada nije bilo više i da se ne pamti kad su ovako hrabro ulazile u naseljena mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imena

    23. jul 2013 | 23:01

    Ne moze hercegovcu zmija nista , tu je zmija zrtva !

  • Delija

    23. jul 2013 | 23:08

    Udje nevera ubljude a zmija u kuće....okrenite se braćo i sestre crkvi i bogu!

  • Marija Ovuka

    24. jul 2013 | 00:00

    Bogu?...Pa bog je i zmije stvorio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA