TROPSKI TALAS U SRBIJI: Ove nedelje do 35 stepeni, sledeće i do 39!

Početkom avgusta sledi zahlađenje, a potom će do kraja meseca opet biti letnja žega. Lekari savetuju ostanak kod kuće po najvećoj vrućini

  • 0

Tropski talas koji će danas stići u Srbiju trajaće do kraja avgusta uz kraće prekide.

- Temperatura do kraja nedelje neće prelaziti 35 stepeni, ali se 29. i 30. jula očekuje pik toplote, kada se prognozira između 35 i 39 stepeni. Sledi zahlađenje, pa će početkom avgusta biti između 25 i 30 stepeni, a onda do kraja meseca opet letnja žega - kaže Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ.

Iste vremenske prilike očekuju se i u letovalištima gde je najviše naših turista.

- U primorskom delu Crne Gore se prognozira oko 35 stepeni. U Grčkoj se prognozira od 33 do 37 stepeni, a u Turskoj 35 do 40. Temperatura mora je između 25 i 28 stepeni - navodi Todorović.

Lekari savetuju ostanak kod kuće po najvećoj vrućini.

- I za hronične bolesnike i za zdrave ljude važi da ne šetaju ulicama u vreme najvećih vrućina od 10 do 17 sati, da se obuku tako da pokriju što više tela, da nose šešir i piju puno tečnosti. Ako osetite da vam je loše, obavezno treba da sednete, umite se i mirujete dok se pritisak ne stabilizuje - savetuje prim. dr Snežana Petković Mikić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA