PETORO TEŠKO POVREĐENO: Autobus iz Topole sleteo sa puta u Mađarskoj (FOTO) (VIDEO)

Autobus je sleteo sa puta kod Tatabanje, a povređeno je 14 osoba, od kojih pet teže. Među teže povređenima se nalazi i vozač autobusa, koji je pod policijskom istragom. Niko od putnika nije životno ugrožen

  • 1

Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, jutros oko jedan sat kada je autobus prevoznika "Op top turs" iz Topole sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja u Mađarskoj, na pola puta od Budimpešte ka Ðeru, u blizini granice sa Austrijom.

Kako je rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova, u autobusu su se nalazili državljani Republike Srbije, a među teže povređenima je vozač autobusa.

Prevoznik iz Topole je vozio na liniji od Kragujevca do Bazela u Švajcarskoj. U autobusu se nalazilo desetak putnika iz Topole i tri iz okolnih mesta, kao i dva vozača.

U bolnicu u Tatabanji je prevezeno šest povređenih od kojih je troje pušteno jer se radilo o lakšim povredama. U bolnicu u Ðeru je smešteno osam putnika, od kojih je takođe troje pušteno sa lakšim povredama.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je da svi povređeni putnici iz autobusa nisu životno ugroženi.

Ostali putnici se nalaze oko prevrnutog autobusa u kojem su razbacane stvari i prtljag usled prevrtanja, zbog čega policija još nije uspela da sve putnike identifikuje. Putnici su bez hrane, pića, nervozni i uznemireni.

Vozač autobusa je pod policijskom istragom zbog sumnje za nesmotrenu vožnju, navela je mađarska policija.

Šef konzularnog odeljenja ambasade Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević se sa prevodiocem za mađarski jezik, odmah uputio na lice mesta. Sa sobom su poneli vodu, sokove i prvu pomoć.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, RTS, kisalfold.hu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. jul 2013 | 12:45

    Sta se ovo desava sa autobusima. Pa ranije nisam cuo da se autobus prevrnuo a sada nedeljno procitam nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA