TELEGRAF IZA REŠETAKA CZ-a: Ovde su odsedali i borave Joca Amsterdam, Mišković, Legija i Zver! (FOTO)

Centralni zatvor u srcu Beograda postao je pravi srpski Alkatraz u kome je Žandarmerija na svakom koraku. To, međutim, ne čudi kada se zna da tu odsedaju osumnjičeni i osuđeni za najteža krivična dela

  • 8

Centralni zatvor u Beogradu u kome su odsedali ili i dalje borave Milorad Ulemek Legija, Sretko Kalinić, Joca Amsterdam ili Miroslav i Marko Mišković danas je, a nakon renoviranja, ponos Ministarstva pravde, jer je to ustanova koja je maksimalno obezbeđena sa pripadnicima Žandarmerije na ulazu, naoružanim automatskim puškama, ali i sa sjajnim uslovima za osuđenike ili osumnjičene koji provode svoje dane u njoj.

Telegraf je imao prilike da uđe u samo srce CZ-a i da se lično uveri u uslove koji u ovom zatvoru vladaju, ali i da na svojoj koži oseti da maksimalno obezbeđenje nisu samo prazne priče nadležnih.

Na samom ulazu u zgradu koja je puštena u rad još daleke 1953. godine sreću nas pripadnici Žandarmerije, koji pod punim naoružanjem i automatskim puškama u rukama "na gotovs" patroliraju dvorištem ispred samog velelepnog zdanja.

Da bi se ušlo u zgradu moraju svi da prođu metal-detektor vrata, a kako smo se u to uverili popusta nema ni za ministra pravde Nikolu Selakovića jer je čak i on prilikom posete CZ detaljno pretresen.

Svaki korak prate stražari i bezbednosne kamere te je nemoguće da se bilo šta učini, a da to nije zabeleženo, što i nije ništa čudno budući da su tu odsedali ili borave Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, Miroslav Mišković, Sretko Kalinić Zver, ali i Milorad Ulemek Legija, Marko Mišković, Milo Đurašković i mnogi drugi poznati osumnjičeni za teška krivična dela, ali i osuđenici.

Zatvorske ćelije su čiste i okrečene, a opremljene nameštajem proizvedenim u srpskim zatvorima, ali i plazma televizorima sa kablovskim programom i novim mokrim čvorovima, na kojima bi mnoge domaćinske kuće pozavidele.

Zatvorenici iz dvorišta gde provode svoje slobodno vreme do soba moraju da prođu više metalnih vrata sa rešetkama, koji su osim ključa, obezbeđeni i šiframa, dok su hodnici koji vode do njih izuzetno uski gde dva korpulentna čoveka teško mogu da se mimoiđu.

Upravnik Okružnog zatvora Zvonko Grulović rekao je da je Centralni zatvor danas ustanova koja može da primi do 800 lica i da je ukupno renovirano 1.500 kvadratnih metara, odnosno po 750 svaki blok.

U samom zatvoru postoji i bolnica koja ne zaostaje ni za Kliničkim centrom po opremljenosti i pruža usluge lečenja za mnoge bolesti, od tuberkuloze, pa do narkomanije i psihičkih bolesti.

Direktor specijalne bolnice Darko Fjodorov napomenuo je da trenutno u njoj boravi 597 bolesnika koji boluju od različitih vrsta bolesti, od lakih do teških, kao što su hepatitis, tumor...

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    28. jul 2013 | 22:15

    Svi su male bebe za miskovica,a on napolje.

  • Dacha

    28. jul 2013 | 22:34

    Nek prestanu da lazu. Tv i kupaatila imaju samo odeljenja Hajat i tamo gde su matorci,negde na trojci,ostale sobe blagi uzas

  • Vrac

    29. jul 2013 | 00:10

    Renovirali za Miskovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA