MRKONJIĆ: U 2014. biće završeno 330 kilometara Koridora 10

- Potpuno je probijena trasa na deonici Ub - Lajkovac Koridora 11, a mostovi su završeni 80 odsto, pa će konačno posle šest godina 2014. biti završeno 330 kilometara na Koridoru 10 - izjavio je ministar saobraćaja

  • 19

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će u narednoj, 2014. godini, posle šest godina, biti završeno 330 kilometara na Koridoru 10.

Predstavnici izvođača radova, beogradskog Planuma i užičkih Puteva, kazali su novinarima da je u celosti probijena trasa na deonici Ub - Lajkovac Koridora 11, a da su mostovi završeni sa 78-80 odsto.

Oni su dodali da je 4,6 kilometara trase asfaltirano, a još sedam kilometara pripremljeno za asfaltiranje, ali nisu mogli da odgovore na pitanja izveštača da li država prati finansijski njihove napore.

- To mora da odgovori neko drugi, naši direktori, na primer - rekli su inženjeri građevinske operative.

Milutin Mrkonjić ocenio je da će taj posao biti okončan u ovoj godini, a da se Koridor 11 dalje gradi od Ljiga ka Čačku.

"Bitno je da su ovde angažovane naše firme, a da je prethodna Vlada Srbije obezbedila sredstva iz budžeta. To je bilo bitno jer su posle toga došle firme iz Azerbejdžana i Kine na osnovu međudržavnih ugovora tih zemalja sa Srbijom", kazao je Mrkonjić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA