Papu na Kopakabani dočekali vernici i zvuci sambe (FOTO)

Okupljeni su mahali zastavama i uzvikivali papino ime, dok se on u papamobilu vozio duž obale

  • 1

Na stotine hiljada katolika pozdravilo je papu Franju na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru, gde su ga dočekali zvuci sambe.

Okupljeni su mahali zastavama i uzvikivali papino ime, dok se on u papamobilu vozio duž obale.

Papa je potom stigao do velike pozornice postavljene na plaži, gde su ga dočekali zvuci sambe i razigrani vernici i odakle će se obratiti mladim katolicima koji su se okupili na plaži na Svetski dan mladih, prenela je agencija AFP.

Papa je posetio jednu od favela u Riju, u kojoj su u prošlosti izbijali žestoki neredi, zbog čega je među lokalnim stanovništvom taj kraj poznat kao "Pojas Gaze".

Uprkos velikom obezbeđenju i obilnoj kiši, papa je izašao bez kišobrana u masu koja ga je dočekala, grleći se i ljubeći sa žiteljima tog sirotinjskog naselja, pre nego što se uputio u jednu crkvu zajednice Varžinja gde je osveštao novi oltar.

Papa, koji je rodom iz Argentine, u ponedeljak je doputovao u sedmodnevnu posetu Brazilu povodom Svetskog dana mladih, što je njegovo prvo prekomorsko putovanje otkad je postao poglavar katoličke crkve.

Papa Franja stigao je u rodnu Južnu Ameriku u teškom trenutku za katoličku crkvu na ovom kontinentu - zbog širenja sekularizma i zbog toga što joj rivalske crkve sve više preotimaju vernike.

Prema jednoj skorašnjoj anketi, samo 57 odsto Brazilaca, starosti od 16 godina pa naviše, sebe smatra katolicima, što je najniži ikad zabeležen procenat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    26. jul 2013 | 13:18

    Ovaj papa mi je misterija. Pripada redu jezuita koji su klasicne ubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA