Šta će biti sa srpskim turistima u Tunisu?

Zbog generalnog štrajka u Tunisu, avioni tuniske avio-kompanije su prizemljeni. Avio-kompanija "Tunis er" otkazala je sve svoje letove, a ne saobraćaju ni avioni "Er Fransa", kao ni "Britiš ervejza". U štrajku je i zemaljsko osoblje

  • 7

Zbog generalnog štrajka u Tunisu, avioni tuniske avio-kompanije su prizemljeni. Neizvestan je polazak, ali i dolazak srpskih turista.

U Tunisu se danas održava generalni štrajk zbog ubistva istaknutog lidera opozicije Mohameda Brahmija, a i zbog nezadovoljstva islamističkom vladom i situacijom u zemlji. Generalni štajk zakazao je najveći radnički sindikat - UGTT, napominje AFP. UGTT je saopštio da je štrajk odgovor na "terorizam, nasilje i ubistva", prenosi AFP.

Novinar te agencije je javio da su zatvoreni i kafei u kojima se pije čaj tokom Ramazana, a prodavnice u tržnim centrima su zatvorene. Tranvaji i taksi prevoz rade na minimumu.

Avio-kompanija "Tuniser" otkazala je sve svoje letove, rekao je jedan aero-dromski službenik. Ne saobraćaju ni avioni "Er Fransa", "Britiš ervejza". U štrajku je i zemaljsko osoblje.

Putnici iz Srbije koji nisu otputovali u Tunis zbog generalnog štrajka avio-kompanije "Tunis er", trebalo bi da tokom večeri otputuju drugim avio-prevoznikom, rečeno je danas agenciji Beta u turističkoj agenciji "Sanlajn". "Tunis er" je jutros trebalo da ima jedan čarter, a večeras redovan let, ali su oni otkazani zbog štrajka.

Agencija "Sanlajn", kako je rečeno, pregovara sa drugim avio-prevoznikom i "ulaže napore" da tokom večeri svi putnici te agencije otputuju u Tunis, a da se srpski turisti iz Tunisa vrate u Srbiju. Putnici će tokom dana biti obavešteni o vremenu leta za Tunis, dodaju u "Sanlajnu".

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiki

    26. jul 2013 | 13:50

    Sta drzava ima sa tim?Da necemo opet da saljemo nase avione?Sta to mene briga,nemoze niko na moj racun da zivi.Ako su imal pare da tamo letuju,neka se u svom trosku i vrate.Agencije imaju profit od toga,drzava ne zaradjuje ni cent.

  • Turista

    26. jul 2013 | 19:46

    Ne opravdavam one koji su otisli u Egipat u kom je vec bilo predratno stanje, ali mi koji smo sad u Tunisu, stigli smo pre ovih nemira, za koje nisu postojale nikakve naznake. U svakom slucaju, ovde u Hamametu je mirno i nadam se da ce tako i ostati. Pozdrav od nas "bogatasa", koji eto uspemo jednom godisnje da izdvojimo oko 400 evra za odmor na moru!

  • Vlada

    26. jul 2013 | 14:49

    Nista.... Uplate hotel a posle tuze avio kompaniju i otkinu ih od para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA