NIŠ: Milovančević se brani ćutanjem

Za razliku od potpredsednika Gradskog odbora SNS u ovom gradu, Lelica Kostić tvrdi da je bila neinformisana, dok su Milena V. i Tanja M. negirale krivicu

  • 6

Miloš Milovančević (35), potpredsednik Gradskog odbora SNS, koji je uhapšen zbog sumnje da je prisvojio tri i po miliona dinara iz budžeta opštine Crveni krst, na saslušanju pred policijom branio se ćutanjem, saznaje Telegraf rs.

Ostale tri osumnjičene, među kojima je i Lelica Kostić, doskorašnja predsednica ove gradske opštine, a sada odbornica SNS u opštinskoj skupštini, negirale su krivicu.

Kostićeva je osumnjičena da je dvema agencijama, čije su vlasnice niška novinarka Milena V. i Tanja M., koje su, takođe, lišene slobode, isplatila skoro tri i po miliona dinara za projekte, ali je novac podigao i na neutvrđen način potrošio Miloš Milovančević, koji je bio ovlašćeno lice u obe agencije.

- Milovančević je odbio da iznese odbranu, na svako pitanje odgovarao je ćutanjem - kažu naši sagovornici iz istrage.

Lelica Kostić, koja se sumjiči za zloupotrebu službenog položaja, branila se neinformisanošću.

- Kostićeva je isticala da je smatrala da sve radi u skladu sa zakonom. Objasnila je da nije znala da treba da raspiše tender za projekte koje je odobrila ovim agencijama, niti da one treba da joj ispostave račune za izvršene usluge. Naglasila je da kao lekar po profesiji nije bila upoznata sa postupkom sprovođenja projekata, te da je trebalo da je njeni saradnici upozore na eventualne nezakonitosti - kažu naši izvori.

Milena V. i Tanja M., koje se sumnjiče da su Kostićevoj pomogle da zloupotrebi službeni položaj, krivicu su prebacile na Milovančevićeva.

- Milena je kazala da je Milovančević od nje zatražio da iskoristi njenu agenciju za određene projekte, na šta je ona pristala. Dala mu je pečat i omogućila da koristi njen račun. Ona je kazala da nije znala da će on uraditi nešto nezakonito, da mu je pomogla iz prijateljskih pobuda, te da nije dobila ni dinar od novca koji je on prisvojio. Vlasnica druge agencije Tanja M. je, takođe, kazala da je Milovančević iskoristio njenu agenciju koju mu je ona ustupila jer joj je obećao novac koji joj je bio neophodan jer je bila u lošem materijalnom položaju. Kako je objasnila, ona je od njega tokom šest meseci dobijala platu od 30.000 dinara, a plaćao joj je i doprinose za penzijsko osiguranje - kažu naši sagovornici.

Svi osumnjičeni danas su privedeni na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Nišu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    26. jul 2013 | 17:31

    Dal si cutao kada si narucivao po kafanama,kupovo kola i stan?Ili kada si zbog tate postao doktor na masinskom fakultetu u Nisu?Vrati pare i u zatvor,da sadis luk i krompir jel za bolje nisi.

  • Jovanovic

    26. jul 2013 | 20:47

    MIlovancevic je radio za agenciju pomenute novinarke kao PR i to jedan izvesni period, tako da nisu samo odredjeni projekti u pitanju. S druge strane, on se vodi kao vlasnik pomenute agencije (NLPRO) od februara 2013. (Izvor: APR)

  • Vlada

    26. jul 2013 | 18:22

    On je delio pare sa Banetom Jovanovicem zvanim bananom i MD gradnja. To su dva najveca lopova sa juga srbije. Pod hitno u samicu ta va pacova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA