ZGADILO MU SE: Švedski poslanik (21) napušta politiku

- Sav taj trud ni za šta. Ako amandmanima ne možemo da vršimo uticaj, čemu onda ta mogućnost? Kako onda doći do promena? - kaže Anton Abele, koji se iz politike povlači posle prvog poslaničkog mandata

  • 2

Mladi švedski poslanik Anton Abele (21), koji je potukao sve rekorde kada je 2010, kada je imao svega 18 godina, izabran u švedski parlament, najavljuje da će napustiti politiku na kraju mandata.

Predstavnik Stranke umerenih, premijera Fredrika Rejnfelta, kaže da mu se politika zgadila i da je razočaran delovanjem parlamenta. Kao primer navodi to da svake godine parlament odbaci 99,5 odsto od 3.000 predloženih amandmana ili predloga zakona.

- Sav taj trud ni za šta. Ako amandmanima ne možemo da vršimo uticaj, čemu onda ta mogućnost? Kako onda doći do promena? - pitao se Abele u intervjuu za švedski radio SR.

Mladi poslanik kritikovao je i politiku koja se vodi u parlamentu u kom se opozicija sistematski suprotstavlja većini i obratno.

- Za mene je to ponašanje gubitnika. Niko nije promenio svet podsmevajući se ljudima i njihovim idejama - objasnio je on.

Abele je skrenuo pažnju na sebe 2007. kada je u Stokholmu osnovao udruženje "Stop uličnom nasilju".

Na pitanje šta će raditi 2014, kada mu istekne poslanički mandat, on je odgovorio da će živeti "životom običnog čoveka".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    26. jul 2013 | 22:02

    Kao i svakom postenom coveku.

  • Mia

    27. jul 2013 | 20:46

    Konzervativni desnicari u koaliciji slicnih.Iduce godine su izbori,nadam se da ce Socijalisticki blok pobjediti :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA