UZVRAĆA UDARAC: Erdogan hoće da tuži Tajms

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao je da će vlada preduzeti pravne korake protiv lista "Tajms", kog je optužio za "odsustvo etike" i spremnost da "iznajmi svoje stranice za novac"

  • 4

Tretiranje turske vlade kao "diktatorske" samo je znak drskosti, rekao je danas turski premijer Redžep Tajip Erdogan, uzvraćajući kritičarima koji su u otvorenom pismu, objavljenom u britanskom listu "Tajms", kritikovali način na koji je on postupao kada su prošlog meseca u Turskoj izbili neredi.

Erdogan je danas, u izjavi novinarima, kritikovao kao "drske" slavne ličnosti, među kojima su i holivudske zvezde, koje su potpisale to pismo, prenosi AFP.

On je dodao da će njegova vlada razmotriti mogućnost preduzimanja pravnih koraka protiv lista "Tajms", koji je optužio za "odsustvo etike" i spremnost da "iznajmi svoje stranice za novac".

Londonski dnevnik je juče, preko čitave strane, objavio otvoreno pismo upućeno Erdoganu, koje je potpisalo 30 ljudi, uključujući turskog pijanistu Fazila Saja, američke filmske zvezde Šona Pena i Suzan Sarandon, režisera Dejvida Linča i britanskog istoričara Dejvida Starkija.

Oni su osudili "brutalno obrušavanje policije na antivladine demonstrante u junu, kada je poginulo najmanje pet osoba, a oko 8.000 ljudi je povređeno", navodi francuska agencija.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. jul 2013 | 19:46

    Suzan Sarandon i Son Pen pisu otvoreno pismo erdoganu jer je u svojoj drzavi imao demonstracije i izveo policiju na demonstrante!?!?! Pa gde su svi oni bili kada je Milosevic vedrio i oblacio!?!?!?!?!

  • kropi

    26. jul 2013 | 21:40

    Ovga Erdogana treba odma smeniti i na ROBIJU do se malo odmori

  • Bari

    26. jul 2013 | 21:07

    Erdogane samo napred ! Ma kakav Soni peni bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA