GUŽVA NA HORGOŠU: Na ulazak u zemlju se čeka 3,5 sata!

Kilometarske kolone automobila na graničnim prelazima uslovile duže čekanje. Na Horgošu se na ulaz u našu zemlju čeka tri i po sata

  • 5

Putnička vozila na graničnim prelazima se oko podneva zadržavaju izmedju 30 i 60 minuta osim na Horgošu gde se prilikom ulaska u zemlju čeka oko 3,5 sata.

Nešto veće gužve su i na Batrovcima, i za ulazak i za izlazak iz zemlje, a zadržavanja na tom graničnom prelazu su do 1,5 sati.

Šef carinske ispostave na Gradini na granici sa Bugarskom Vladimir Stojanović izjavio je Tanjugu da je kilometarska kolona koja se jutros formirala nadomak ovog graničnog prelaza, napustila Srbiju i da je vreme čekanja na izlasku iz Srbije sada 15 do 20 minuta, dok se jutros čekalo izmedju 40 i 60 minuta.

- Posle carinske procedure, automobili iz Srbije izlaze u četiri kolone, autobusi u dve, a jedna traka je rezervisana za teretnjake. Pomno pratimo situaciju na ulazu u Srbiju, tačnije na prelazu Horgoš i prilagođavamo se shodno tome - kazao je Stojanović.

Prema najavama meteorologa, danas će biti visoke dnevne temperature koje će u najtoplijem delu dana prelaziti 30 podeok.

Za duža putovanja treba koristiti ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate, a ukoliko se putuje u najtoplijem delu dana, treba voziti oprezno i na svakih 150 do 200 kilometara napraviti odmor i pauzu u vožnji, savetuje AMSS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan Austria

    27. jul 2013 | 15:00

    Ja čekam od jutros u 9h vraćam se iz beča i još nisam pešao sada je 15h sa malom decom i ženom sam!!!

  • dule

    27. jul 2013 | 15:57

    Pa preduzimaju lade muda u hladu. To su nasi granicari nerade nista samo stoje tu i uzimaju platu.E evropo kakve lenjivce ces sebi da stavis za vrat. Kad bi samo znala. Al dobro videces,kad bude bilo kasno.

  • Vlada

    27. jul 2013 | 13:58

    Dal je to moguce. Da svake godine to tako bude. Pa sta je problem da se ceka po 3,5 -5h ??? Ljudi preduzmite nesto. Neradnici kedni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA