TELEGRAF SAVETUJE: Ovo su prelazi na kojima nema gužve

Ukoliko ste krenuli na put, ili se vraćate u Srbiju, razmislite o korišćenju alternativnih graničnih prelaza, jer se na njima čeka između 15 i 30 minuta, što je i do nekoliko puta manje nego na glavnim prelazima

  • 4

KORISNO! Gužve na graničnim prelazima uzimaju maha, pa se tako na Batrovcima, prilikom ulaska u Srbiju čeka i do tri sata, što je tokom dana bio slučaj i na graničnom prelazu Horgoš. Telegraf savetuje koje alternativne granične prelaze možete izabrati, kako biste svoje putovanje znatno skratili.

Ukoliko putujete ka Hrvatskoj na Batrovcima ćete čekati 30 minuta da izađete iz zemlje, dok će svima koji se vraćaju u zemlju preko ovog prelaza trebati šest puta više vremena.  Međutim, prema podacima AMSS, na graničnom prelazu Bačka Palanka u oba smera čeka se između 15 i 30 minuta, koliko se čeka i na prelazu Bogojevo.

Na graničnim prelazima sa Mađarskom malo su manje gužve, ali vas i tu čeka pauza od skoro sat vremena koliko se čeka na prelazu Horgoš, ili 30 minuta koliko se putnici zadržavaju na Kelebiji. Kao alternativne prelaze možete da koristite GP Đala i GP Bajmok gde su zadržavanja 0d 15 minuta do pola sata.

Na svim graničnim prelazima sa Bugarskom zadržavanja su do pola sata.

Što se tiče čekanja na granici sa Makedonijom na GP Preševo čekaćete do sat vremena, te kao alternativu možete da koristite i GP Prohor Pčinjski gde se čeka oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Brodarevo sa Crnom Gorom čeka se oko sat vremena, dok se na GP Jabuka čeka oko pola sata.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kunta Kinte

    27. jul 2013 | 20:01

    Uz napomenu da je Djala samo za SRB i HU drzavljane, ostali ne mogu da udju/napuste drzavu na ovom prelazu.

  • mp

    27. jul 2013 | 20:15

    na prohoru nema zive duse,policija i carina spava. a kad im naidje auto jedva cekaju da usicare nesto,jer su "ugorzni" u odnosu na kolege sa preseva. mene su drzali pola sata i prpitivali kao da sam najgori kriminalac,na kraju su videli da nece nista da dobiju pa su mi prijateljski pozeleli srecan put uz kiseo osmeh

  • Ja!

    27. jul 2013 | 20:34

    Na Backom Bregu retko kad ima guzve u SRB ili iz SRB

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA