Sirijska vojska zauzela istorijsku džamiju u Homsu

Džamija, poznata po svojih devet kupola u dva minareta, bila je za pobunjenike simbol grada Homsa, poznatog kao "prestonica revolucije"

  • 1

Sirijska vojska zauzela je istorijsku džamiju u centralnom gradu Homsu i proterala pobunjenike iz ovog kulturnog spomenika iz 13. veka, koji su ga kontrolisali poslednjih godinu dana, smatrajući to simboličnim podsticajem za opoziciju.

Državna agencija SANA navela je reči neimenovanog vojnog zvaničnika, koji je rekao da je vojska zauzela džamiju Halid Ibn el Valid u spornom severnom regionu Haldija.

Sirijska televizija objavila je večeras snimke iz unutrašnjojsti džamije, gde se vide teška oštećenja, ostaci ruševina na podu i tragovi paljevine, preneo je AFP.

Džamija, poznata po svojih devet kupola u dva minareta bila je za pobunjenike simbol grada Homsa poznatog kao "prestonica revolucije". Vladine trupe u ponedeljak su bombardovale džamiju i oštetile grob Ibna el Valida.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    28. jul 2013 | 10:33

    i pored americke i drugig trabanata svecke politike,pomognuti elementi placenika i domacih izdajnika nemaju uspeha!To bi se desilo i u Srbiji da nisu placeni vrhovi vojni i policijski od strane zapada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA