SUDAR SVETOVA: Devojke u bikinijima u masi Papinih sledbenika na Kopakabani (FOTO)

Tokom govora koji je papa Franja držao na čuvenoj plaži Kopakabana, brojni kupači nisu prekidali svoje letnje aktivnosti. Devojke u bikinijima koje su se sunčale nisu mnogo marile što su se našle u masi sledbenika katoličke crkve

  • 3

Na sastanku upriličenom u jednom pozorištu u Riju, papa Franja je pozvao brazilsku političku elitu na "konstruktivan dijalog" nužan u suočavanju sa društvenim previranjima u toj zemlji.

Takav dijalog je ključan za sadašnji trenutak, istakao je papa obraćajući se političkim, verskim i građanskim liderima Brazila povodom masovnih uličnih protesta koji su prošlog meseca uzdrmali ovu zemlju, izveštava AFP.

Papu Franju je na čuvenoj plaži Kopakabana u Rio de Žaneriju dočeklao milion i po katolika gde im se obratio nakon što je obišao jednu favelu (sirotinjsko naselje) u Riju.

Mladi katolici su se pridružili plesačima njišući se u ritmu sambe na Kopakabani povodom Svetskog dana mladih, prkoseći hladnoj kiši i vetru, da bi pozdravili papu koji je rodom iz Argentine i promoviše "siromašnu crkvu za siromašne".

On je tom prilikom ponovio glavnu temu svoje posete Brazilu, apelujući na mlade katolike da ne upadnu u zamke materijalizma, već da Isus bude u centru njihovog života.

- Materijalne stvari, novac i moć mogu pružiti trenutno ushićenje, iluzuju sreće, ali oni na kraju zaposednu nas i čine da uvek hoćemo da imamo više i da nikada ne budemo zadovoljni - rekao je papa okupljenima.

Tokom večeri papa Franja će služiti misu na plaži Kopakabana, za koju se veruje da će privući više od milion mladih.

Papa se sutra vraća u Rim, nakon završne miše povodom Svetskog dana mladih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    28. jul 2013 | 09:43

    Vlado Vlado opismeni se malo.Pedofila imas svuda oko nas.Ja sam pravoslavne vere ali moram ti skrenuti paznju da je Papa Francisko izuzetan covek pravican i skroman i da je dosao na celo katolicke crkve da bi se borio protiv zla kao sto je pedofilija ,korupcija siromastvo.On zazluzuje nase postovanje bez obzira koje smo vere.

  • Vlada

    28. jul 2013 | 03:47

    Boli me uvo za Papu i pedofile oko njega !

  • Mia

    28. jul 2013 | 11:06

    Kopakabana je duga plaza,pa mogao je i na Ipanemu,jedna su uz drugu...E vala je imao sta ljepog vidjeti he he :-)...Salu na stranu,nek ide gdje hoce ali zbog njegovog dolaska su budaletine posjekle drvece u parku ( puno godina staro i pod zastitom drzave ) i ogroman dio sume ( Mata Amazona ),gdje ce Papa odrzati misu za par stotina hiljada ljudi,bez znanja drzave,a Brazil ima i Ekolosku Policiju,pitam se gdje su tada bili :-(To sto se Papa mjesa u drzavne poslove Brazila,e pa dozvole mu.Vlada u Brazilu je Komunisticka,ali ta ogromna drzava ima 26 saveznih drzava i 1 federalni distrikt i svi oni imaju opet svako svoju vladu koja odlucije po svom programu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA