INTERNET PREVARA: Skidali magiju sa ukletog zlata!

Kako je saopštila niška policija, Stevica V. (36) i Gliša J. (38), obojica iz okoline Bačke Palanke su na više internet portala objavili oglas da se bave astrologijom, predstavljajući se kao „Zlatko" i ostavljajući svoje brojeve mobilnih telefona

  • 5

Niška policija razotkrila je internet prevaru čije su žrtve bile dve žene iz okoline Niša, koje su nasele na oglas o skidanju crne magije.

One su prevarantima na njihov zahtev, poslale svoj zlatni nakit, za koji su „vidovnjaci" tvrdili da je uklet. Međutim, suprug jedne od njih je posumnjao da je u pitanju prevara i obavestio policiju koja je „skidačima" crne magije postavila „sačekušu" i oduzela im plen.

Kako je saopštila niška policija, Stevica V. (36) i Gliša J. (38), obojica iz okoline Bačke Palanke su na više internet portala objavili oglas da se bave astrologijom, predstavljajući se kao „Zlatko" i ostavljajući svoje brojeve mobilnih telefona.

- Nudili su pomoć u rešavanju ljubavnih i bračnih problema, skidanju crne magije i prokletstva. Dve osobe iz okoline Niša, tačnije svekrva i snaha su 17. jula pozvale telefonom osumnjičene i požalile se da imaju porodičnih problema. Samozvani astrolog ih je ubedio da će im „brzo i efikasno" pomoći, ali da mu je za izvodjenje rituala skidanja negativne energije i crne magije potreban njihov zlatni nakit, koji je uklet – kaže naš sagovornik iz istrage.

Zlato, i to jedan lančić, jedna neoštećena i jedna pokidana narukvica kao i par mindjuša, sve u ukupnoj težini od 9.2 grama oduzeto je od prevaranata. Protiv njih je podneta krivična prijava za prevaru u redovnom postupku.

Oštećene Nišlije nisu želele da razgovaraju o prevari.

- Imali smo nekih porodičnih problema, što su ti ljudi iskoristili. Ne bih dalje pričao o tom dogadjaju – kazao je čovek koji je prevarante prijavio policiji.

Policija sumnja da ima još oštećenih i poziva eventualne žrtve ovih prevaranata da ih prijave.

(D.K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA