Veljović tvrdi da nije dobio tajne spiskove za hapšenje

Informacije o spisku za hapšenje na kome se navodno nalaze imena 3.000 Srba, nikada nisam dobio od Euleksa, rekao je direktor policije Milorad Veljović posle obilaska kopnene zone bezbednosti.

  • 2

 MUP nema informacije da vlasti na Kosovu imaju tajne spiskove za hapšenje, kaže direktor policije Milorad Veljović nakon obilaska kopnene zone bezbednosti.

Kako je rekao, informacije o spisku na kome se navodno nalaze imena 3.000 Srba, nikada nije dobio od Euleksa.

O tom spisku je govorio zamenik direktora Kancelarije za Kosovo Krstimir Pantić, nakon što je dvojicu Srba na prelazu Jarinje za vikend uhapsila Kosovska pogranična policija.

- Tu dvojicu sigurno nije hapsila srpska policija i nemamo podatke na osnovu čega i zašto -  kazao je Veljović.

Kako je saopšteno, jedan se tereti za ratni zločin, a drugi za nanošenje teških telesnih povreda.

Direktor srpske policije je dodao da je zadovoljan radom Žndarmerije u kopnenoj zoni bezbednosti, navodeći da pripadnici ove jedinice svim građanima pružaju sigurnost i bezbednost.

Na pitanje da li je primetio određene probleme u Žandarmeriji u protekla dva dana, Veljović je istakao da je pozitivno iznenadjen time što je video da su ljudski odnosi na dobrom nivou.

- Svi koji ne rade svoj posao u skladu sa zakonom moraju odgovarati - zaključio je Veljović.

Prvog dana posete Kopnenoj zoni, Veljović je na području Bujanovca i Preševa obišao baze Ristovac, Kozjak i Borovac, policijsko odeljenje Miratovac kao i mesto Končulj.

- Saradnja Žandarmerije sa lokalnim stanovništvom posebno je važna u Kopnenoj zoni bezbednosti - naglasio je Veljović u Miratovcu.

Zadatak Žandarmerije je da čuva i državu i svakog gradjanina, a da bi se to postiglo neophod.no je poštovanje hijerarhije i odgovorno i profesionalno ponašanje, naglasio je Veljović.

On je dodao da se izborio da "kresanje" budžeta ne bude na uštrb policije i da policija i Žandarmerija budu maksimalno opremljene.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA