TRAGEDIJA U ITALIJI: 38 poginulo kada je autobus sleteo sa nadvožnjaka (FOTO) (VIDEO)

Vozilo je sletelo sa nadvožnjaka visokog 30 metara i pri padu udario nekoliko automobila. Među poginulima ima i dece, a strahuje se da broj preminulih nije konačan

  • 2

Trideset osam osoba je poginulo, a najmanje 11 povređeno na jugu Italije, kada je autobus sleteo s nadvožnjaka visokog 30 metara. Među poginulima ima i dece, a svedoci navode da je izgledalo kao da je autobus imao problema sa kočnicama.

Kako javlja RTS, broj poginulih nije konačan.

Portparol policije izjavio je da tačan broj nastradalih nije poznat, jer je izvlačenje tela u toku, a i mnogi preživeli su životno ugroženi. Spasioci navode da je autobus, pre sletanja s nadvožnjaka, koji je na visini od 30 metara, udario nekoliko vozila.

Italijanski mediji prenose da je moguće da su neki od putnika ispali iz autobusa dok je padao sa nadvožnjaka. Agencija ANSA prenosi da su se u autobusu nalazila 54 putnika.

Među poginulima je i vozač. Autobus se nalazio na putu za Napulj, a svedoci navode da je izgledalo kao da je vozilo imalo problema sa kočnicama.

Zbog ove teške nesreće zatvoren je put Napulj-Bari.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Driver

    29. jul 2013 | 09:09

    Veliki sam zaljubljenik u automobile, ali kako svakodnevno gledam sve stravicnije nesrece sticem utisak da je zaprega bila najbolje prevozno sredstvo...

  • Milan

    29. jul 2013 | 11:10

    Strasno, ne moze da prodje dan, a da se ne objavi vest o nekoj teskoj saobracajnom nesreci. U automobilskoj industriji sve je veci fokus na automobile sa sto vise konjskih snaga, ubrazanja 0-100 ispod 9s za prosecne automobile i prodaju se pod parolom "najbezbedniji u svojoj klasi". Cemu tolika snaga i brzina? Verovatno ce sigurno neko da prokomentarise "ej, treba mi kad pretičem"? Aman, ljudi, krenite na vreme, pretičite bezbedno, odmarajte se i stižete na vreme taman da vozite matorog fiću!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA