NE IZLAZITE BEZ VODE: Danas i više od 40 stepeni

Jutarnja temperatura biće između 16 i 24 stepena, a maksimalna temperatura preći će 40 stepeni. Osveženje se očekuje tokom noći

  • 6

Građane Srbije danas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz slab i umeren, južni i jugoištočni vetar i najvišu dnevnu temperaturu od 36 do 40 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura od 16 do 24 stepena.

Tokom noći, očekuje se osveženje najpre u severnim i zapadnim krajevima, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.

I u Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 24 stepena, a najviša dnevna oko 40 stepeni. Tokom noći osveženje uz mogućnost kratkotrajne kiše. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni.

U utorak pretežno sunčano i svežije. Tokom dana uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde su mogući pljuskovi s grmljavinom. Vetar umeren severozapadni. Od srede sunčano i toplo. Najviša temperatura u sredu i četvrtak u većini mesta od 28 do 32 stepena, zatim u porastu.

CISTERNE U CENTRU BEOGRADA

Zbog najavljenih velikih vrućina, u centru Beograda i danas će biti cisterne sa vodom za piće.

Cisterne će biti od 12 do 18 sati na Trgu republike, Zelenom vencu i Slaviji, kažu u beogradskom Vodovodu, i podsećaju da su cisterne zbog vrućina postavljene od srede 24. jula.

KORISNI SAVETI

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su načelnice smene u Hitnoj pomoći dr Valentine Andrejić građanima zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije.

Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana.

Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA