BENGAZI: Eksplozije kod zgrada suda, 13 povređenih

Bombe, postavljene u dva kofera, eksplodirale su u noći između nedelje i ponedeljka. U eksplozijama nije bilo žrtava, ali je pričinjena znatna materijalna šteta

  • 0

Najmanje 13 osoba je povređeno u dve snažne eksplozije koje su odjeknule u blizini zgrada suda u Bengaziju, drugom po veličini gradu u Libiji.

Prema rečima portparola bezbenosne službe u Bengaziju Mohameda Hidžazija, u noći između nedelje i ponedeljka su eksplodirale bombe postavljene u dva kofera. U eksplozijama nije bilo žrtava, ali je pričinjena znatna materijalna šteta, a jedna zgrada je potpuno uništena.

Na mestu gde su odjeknule eksplozije održane su prve demonstracije protiv Moamera Gadafija početkom 2011. godine. Napad je usledio dan nakon što je više od 1.000 zatvorenika pobeglo iz zatvora u Bengaziju, od kojih je do sada oko 100 uhapšeno.

Bengazi je bio kolevka pobune protiv Gadafija 2011. godine, a danas je žarište nasilja. Po rečima Mohameda Šarifa, šefa bezbednosti u Bengaziju, neki od zatvrenika su se sami predali, dok su drugi pohapšeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA