Španski mašinovođa pušten uz kauciju!

Sudija je mašinovođi španskog voza, koji je pre nekoliko dana na krivini izleteo iz šina, pri čemu je poginulo 78 osoba, naložio da se javlja sudu svake nedelje, zabranio mu da napušta Španiju i da upravlja vozovima u narednih šest meseci

  • 3

Mašinovođa španskog voza, koji je pre nekoliko dana na krivini izleteo iz šina, pri čemu je poginulo 78 osoba, optužen je po 79 tačaka za ubistvo iz nehata, a pošto ga je sudija ispitao, pušten je uz kauciju.

Sudija je mašinovođi naložio da se javlja sudu svake nedelje, zabranio mu da napušta Španiju i da upravlja vozovima u narednih šest meseci, navodi se u saopštenju suda, prenela je agencija AFP.

Mašinovođa, koga su mediji identifikovali kao 52-godišnjeg Fransiska Hosea Garsona Amoa, u petak je odbijao da odgovara na pitanja policije iz bolničkog kreveta, pa je slučaj predat sudu.

Prema španskom zakonu, osumnjičeni može da bude pritvoren najviše 72 časa pre nego što razgovara s istražnim sudijom.

Mašinovođa, koji se, kako se tvrdi, na internetu hvalio svojom ljubavlju prema brzini, posle nesreće prvo je zbog lakših povreda bio u bolnici pod policijskim nadzorom, da bi juče bio otpušten i odveden u policijsku stanicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    29. jul 2013 | 09:39

    mozda ce malo do majorke da se odmori

  • petarBG

    29. jul 2013 | 11:13

    Vidite da ima i gored sudstva od naseg,ovajje oborio rekord,zbog njega stradalo 80 ljudi i on pusten da se brani sa slobode.Nas Misko je mala maca bar nije nikg ubio.A ganjaju ga za 15-ak miliona evrica smesno...

  • русија

    29. jul 2013 | 14:49

    што вам је " јевропа"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA