IRAČKA KLANICA: 60 mrtvih u seriji eksplozija!

Napadi automobilima-bombama izvedeni su na prometnim ulicama i pijacama punim ljudi. Napadi su bili usklađeni i usmereni na gradove u kojima uglavnom žive šiiti

  • 2

Broj poginulih u 17 eksplozija automobila bombi u pretežno šiitskim oblastima Iraka porastao je na 60, saopštili su policija i medicinski izvori.

Oni su naveli da su napadi, koji su bili usklađeni, bili usmereni na mesta i gradove na jugu Iraka gde pretežno žive šiiti, kao i na šiitske delove Bagdada, preneo je Rojters.

Napadi automobilima-bombama izvedeni su na prometnim ulicama i pijacama punim ljudi.

Najmanje 10 ljudi je poginulo kada su dva automobila-bombe eksplodirala u blizini autobuske stanice u Kutu, 150 kilometara jugoistočno od Bagdada, rekla je policija.

Još četiri osobe su poginule u eksploziji u mestu Mahmudija, oko 30 kilometara južno od Bagdada, a dve bombe su eksplodirale u Samavi, koja se nalazi još južnije, i tom prilikom su poginule dve osobe.

Ostali bombaški napadi dogodili su se u delovima Bagdada, u Sadru, Habibiji, Huriji, Baji, Uru, Šurti, Kadimiji, Risali, Tobči i Abu Dšeru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA