Krijumčario Palestince, Iračane i Alžirce

Vozač auta koji je prevozio ilegalne imigrante pobegao je od policije i za njim se intenzivno traga. Bežeći od policije, on je najpre uleteo vozilom kroz zatvorenu matalnu kapiju jednog seoskog domaćinstva, a potom pobegao u nepoznatom pravcu

  • 0

U naselju Ljubičevu kod Požarevca, policija je zatekla šest stranih državljana u putničkom vozilu marke "isuzu", novosadskih regstracija, koji su ilegalno ušli u Srbiju.

Reč je o državljanima Palestine i Iraka, sa kojima su bila i dva maloletnika iz Alžira. Vozač auta koji je prevozio ilegalne imigrante pobegao je od policije i za njim se intenzivno traga.

- Bežeći od policije, on je najpre uleteo vozilom kroz zatvorenu matalnu kapiju jednog seoskog domaćinstva, a potom pobegao u nepoznatom pravcu, napustivši vozilo, koje je kasnije zaplenjeno. Nakon izrečene novčane kazne od strane sudije za prekršaje, ilegalni imigranti sprovedeni su do prihvatilišta za strance u Padinskoj skeli – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Protiv nepoznatog vozača podneta je prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Sličan slučaj u Požarevcu desio se i u oktobru prošle godine, kada je na autobukoj stanici policija uhapsila i privela 10 stranih državljana koji su ilegalno ušli u Srbiju.

Među uhapšenima bila su četiri državljanina Pakistana, tri Avganistana i jedan državljanin Somalije. Oni su ilegalno, bez putnih isprava i van graničnog prelaza, ušli u Srbiju iz Makedonije a nakon toga autobusom došli do Požarevca, na putu ka zemljama Evropske unije.

Nakon privođenja, oni su prevezeni u Centar za azil u Banji Koviljači.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA