Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji od 10. do 13. avgusta (VIDEO)

Ovogodišnja manifestacija posvećena našem legendarnom glumcu nosiće naziv "Varljivo leto" 2013, a ceremoniju će otvoriti Slavko Štimac

  • 3

Četvrti put zaredom Dani Bate Stojkovića održavaju se od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u čast velikana srpskog glumišta, Danila Stojkovića. Čast da ove godine otvori Batine dane ima naš proslavljeni glumac Slavko Štimac.

Ovogodišnji Dani Bate Stojkovića nose naziv "Varljivo leto" 2013, a kao i prethodnih godina, manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, izložbi.

Po rečima Nikole Džamića, predsednika Udruženja "Prijatelji Bate Stojkovića", svečano otvaranje je planirano za 10. avgust u 20 časova, u amfiteatru Danilo Bata Stojković, gde će biti odigrane sve predstave.

Pogledajte insert iz filma "Varljivo leto"

Nakon otvaranja, pozorište iz Smedereva " Kreativni haos" izvešće predstavu "Putujuće pozorište Šopalović". Za 11. avgust u 21 čas planirano je da Teatar 91 iz Aleksinca izvede predstavu "Pozovi me radi preljube".

Naš poznati glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković izvešće monodramu "Naši dani" i to 12. avgusta u 21 čas, a za 22 časa planirana je i prateća manifestacija "Glumci pevaju za Batu" u izvođenju glumice Ljiljane Stjepanović i mladih glumaca iz klase Milice Kralj i Svetlane Cece Bojković, uz muzičku pratnju Milana Nikolića i "Barakuda benda". Književne večeri i izložba "Bata u Vrnjcima" biće održane u hotelu Solaris Resort.

Ove godine domaćin Dana Bate Stojkovića je naš legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić, a svoje prisustvo na ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji potvrdili su Batini prijatelji glumci: Milorad Mandić Manda, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Stjepanović, Milica Kralj... Pokrovitelj manifestacije je opština Vrnjačka Banja, a kao i svih prethodnih godina, medijski pokrovitelj je RTV "Pink".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA