Šumara izujedale ose, doktorku pocepao rotvajler! (FOTO)

Šumar Slaviša Maletić sapleo se o panj iz kog je izleteo roj osa i napao ga. Hitna pomoć ga spasla u poslednjem trenutku. Gotovo istovremeno, razjareni rotvajler pokidao haljinu doktorki Jeleni Miletić

  • 7

U Prokuplju su jutros umalo stradale dve osobe: Slaviša Maletić (46), kojeg je izujedao roj osa i doktorka Jelena Nikolić Miletić (37), koju je, kao i još troje žitelja Prokuplja, napao rotvajler!

Slaviša bi mogao današnji dan da slavi kao novi rođendan. Ovog šumara je pratio maler za malerom, ali se srećom na kraju ipak sve dobro završilo. Dok je obilazio atar prokupačkog sela Velika Plana, sapleo se na panj u kojem su bile ose. Pri padu je povredio nogu, a onda ga je, dok je još ležao, napao i izujedao roj osa. Da nesreća bude veća, Maletić je alergičan na njihov ujed i samo zahvaljujući brzoj intervenciji prokupačke Hitne službe ostao je živ.

S obzirom na to da je teren na kojem je povređen teško prohodan, njegove kolege šumari su ga na nosilima spustili do ekipe Hitne pomoći, koja je pešice krenula ka njemu.

- Pozvao je suprugu, koja je odmah javila njegovim kolegama. Prostor na kojem je bio je izuzetno neprohodan i do njega se moglo doći samo pešice. Po pozivu šumara, odmah smo krenuli na mesto nesreće - kaže lekar prokupačke Hitne službe Ljubica Stanković, koja je bila na terenu.

Spasen je u poslednjem minutu i zadržan na daljem lečenju u prokupačkoj bolnici.

Doktorku Miletić  je rotvajler napao u blizini prokupačke bolnice kad je izašla iz gradskog autobusa.

-Skočio je na mene s leđa. Potpuno mi je pocepao haljinu, a onda uhvatio kaiš torbe koju sam držala u ruci i počeo da me vuče. Pokušala sam da mu istrgnem torbu iz usta, ali je on još žešće kidisao, pa sam je pustila. Izgrizao je sve što je bilo u njoj. Bilo je strašno, imao je zakrvavljene oči i bio potpuno razjaren - kaže doktorka, koja je još uvek u šoku.

- Na sreću, naišao je neki čovek koji je psa udario šipkom. On se onda obrušio na jednog mladića koji je prolazio, pa na biciklistu - priča doktorka.

Ona kaže da je sve trajalo više od pola sata i da je pas sve do dolaska policije kidisao na prolaznike.

U prokupačkoj "Čistoći" su potvrdili da su njihovi ljudi uhvatili psa rase rotvajler i da je on sada smešten u prihvatilište, a da će tokom dana utvrditi i ime vlasnika psa.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokon

    29. jul 2013 | 19:21

    Nikakva vest, desava se svaki dan. Prava vest bi bila da je sumar pocepao doktorku a da je "rotfajler" izujedao ose.

  • Nn

    29. jul 2013 | 19:49

    Ja reko sumar pocepo doktorku

  • Ja

    29. jul 2013 | 19:48

    Jel sigurna da je to bio ker...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA