Izrael: Sami odlučujemo o napadu na Iran!

Šef Generalštaba izraelske vojske Beni Ganc, uoči posete američkog savetnika za nacionalnu bezbednost, izjavio da je Izrael garant sopstvene bezbednosti

  • 0

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Baraka Obame Tom Donilon doputovao je u Izrael na "konsultacije s visokim izraelskim zvaničnicima o brojnim pitanjima, među kojima su Iran, Sirija i druge teme vezane za bezbednost u regionu". On će se sastati sa premijerom te zemlje Benjaminom Netanijahuom, koji za dve nedelje putuje u Vašington, gde će o istim temama razgovarati sa predsednikom Obamom.

Donilon je u izjavi za izraelski list "Haarec" izjavio da u Vašingtonu misle da "Izrael još nije odlučio da li da napadne ili ne", ali im je "jasno da se to ozbiljno razmatra".

Pozivajući se na neimenovanog diplomatu iz Beča, britanski BBC objavio je da postoji mogućnost da Iran proširi nuklearni program u podzemnoj nuklearki blizu grada Koma, na severu zemlje.

Iran tvrdi da je svrha njegovog nuklearnog programa mirnodopska, ali zapadne zemlje veruju u to da pokušava zapravo da napravi atomsku bombu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA