ŠVAJCARSKA: 35 povređeno u sudaru vozova, potraga za mašinovođom (VIDEO) (FOTO)

Nesreća se dogodila na oko 50 kilometara jugozapadno od prestonice Berna, nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu. Uzrok sudara nije poznat

  • 5

Trideset i petoro ljudi povređeno je u sudaru dva putnička voza, koji se dogodio na zapadu Švajcarske. Spasilačke ekipe tragaju za jednim od dvojice mašinovođa.

Švajcarski "Berner Cajtung" prenosi da je portparol policije kantona Vo Žan Kristof Sotrel na konferenciji za novinare rekao da spasilačke ekipe nisu uspele da dopru do kabine jednog od mašinovođa i da se pretpostavlja da je on preminuo.

Brzina kojom su se vozovi kretali nije poznata, kao ni uzrok nesreće. Svi povređeni, osim mašinovođe, su evakuisani.

Kako javlja "Dejli Mejl", do nesreće je došlo kada su se dva voza, koja su saobraćala u kontra smeru, čeono sudarila u jednoj traci, nedaleko od stanice Grandžis-Marnand, u blizini Berna.

Nesreća se, kako piše ovaj list, pozivajući se na "Ženeva Tribjun", dogodila nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu, a na lice mesta odmah su izašle ekipe hitne pomoći, policija, vatrogasti i spasioci u helikopterima.

Povređeno je na desetine putnika, a petoro njih i teže.

Sotrel kaže da će akcija spasavanja trajati celu noć.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    29. jul 2013 | 22:06

    Da li ste primetili kako su ucestale ove katastroficne nesrece u poslednjih mesec dana? Kanada, Francuska, Spanija, Italija, evo sad Svica, Ko je sledeci na redu?

  • gost

    30. jul 2013 | 07:24

    Mi smo medju najbezbednijim zemljama po tom pitanju, dozvoljena brzina na nasim prugama je 25km ali realna najvise izmerena je 28 km, taj rekord je postavljen na deonici Novi Sad -Beograd 2011 godine, masinvodja i heroj nacije se zove Spasoje Brzinovic. Pripreme za taj poduhvat su bile sponzorisane od Ministra Mrkonjica sefa projekta UBP S (Ultra Brze Pruge Srbije )

  • ihminen

    30. jul 2013 | 01:48

    @tutor mislis li da treba da organizujemo neku nagradnu igru? Ko pogodi skedecu drzavu dobije 7 dana letovanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA