Kiša osvežila Srbiju, danas ipak 37 stepeni!

Padavine su počele rano jutros i trebalo bi da se prošire na celu zemlju. Maskimalne temperature biće i do 10 stepeni niže nego dan ranije

  • 5

Nakon kiše koja je jutros pala u većem delu zemlje, u Srbiji je trenunto najtoplije u Velikom Gradištu gde je u pet časova izmereno 27 stepeni, a najsvežije na Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila 16 stepeni.

Grmljavine sa kišom bilo je na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, ali i u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Valjevu.

U Beogradu je izmereno 26, Loznici 24, Zrenjaninu, Valjevu i Smederevskoj Palanci 23, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Nišu 22, a u Banatskom Karlovcu i Negotinu 21 stepen.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Požegi izmereno je 20, a u Sjenici, Kuršumliji, Chupriji i Vranju 19 stepeni. U Leskovcu je izmereno 18, a u Zaječaru i Dimitrovgradu 17 stepeni.

Tokom dana očekuje se osveženje u celoj zemlji, a najviša dnevna temperatura biće od 29 stepeni na severu do 37 stepeni na jugu i istoku. Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Od podneva na severu biće pretežno sunčano.

I u Beogradu će danas ujutru i pre podne biti svežije sa pojačanim severozapadnim vetrom i mogućim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Posle podne očekuje se pretežno sunčano.

USPOREN SAOBRAĆAJ NA PRILAZIMA BEOGRADU

Kiša koja je pala tokom jura usporila je saobraćaj na prilazu gradu, kaže dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Vlada Ivetić.

Saobraćaj je zbog kiše malo usporeniji na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu, Lazarevačkom drumu i Savskoj magistrali.

Na beogradskim ulicama saobraća 940 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 86 tramvaja, 62 trolejbusa i 792 autobusa, rečeno je Tanjugu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 6. avgusta, biti pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u sredu i četvrtak od 28 do 33 stepena, a zatim će biti u manjem porastu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA