Profesora Univerziteta pretukli iz čista mira

Sve se odigralo u nedelju, nešto posle 22 sata, dok je A. F. (33) sedeo na klupi u parku. Dok je pisao poruku na mobilnom telefonu, prišla su mu četvorica maloletnika i počela da ga provociraju

  • 12

Profesora Beogradskog univerziteta A. F. (33) grupa maloletnika pretukla je u nedelju uveče u Karađorđevom parku iz čiste obesti, a nesrećni čovek prošao je sa rasečenom usnom, poderotinama na laktu i kolenu, povredom šake i istegnućem ligamenta stopala.

Sve se odigralo nešto posle 22 sata, dok je A. F. sedeo na klupi u parku. Dok je pisao poruku na mobilnom telefonu, prišla su mu četvorica maloletnika i počela da ga provociraju.

- Jedan od njih je rekao: "Izvini, da li mogu nešto da te pitam?". Na šta sam odgovorio sa: "Izvolite". On je nastavio: "Primetio sam da čudno gledate našu klupu". Ja sam na to odgovorio da ih ne gledam, da ne znam o čemu govore. Potom je momak izvadio nešto što je izgledalo kao policijska značka i rekao: "Ja sam iz policije, pokažite nam ličnu kartu". Tada sam ih osmotrio i shvatio da su u pitanju maloletnici između 15 i 16 godina, pa sam odgovorio da me ostave na miru. Ustao sam i krenuo. Na to je jedan mladić rekao da stanem kako bi me nešto pitao. Okrenuo sam se i zadobio udarac u usta - priča A. F.

Profesor kaže, da je tada uplašen počeo da beži. Sve se dešavalo u delu parka koji je jako dobro osvetljen i deluje bezbedno.

- Pomislio sam da imaju nož i da žele da me opljačkaju. Jedino što sam čuo bilo je: "Ne dajte mu da pobegne". Tada su me sapleli i počeli da šutiraju, pošto sam pao na pločnik. Srećom, tu su stali, a ja sam ustao, ponovo potrčao i uspeo da pozovem policiju - kaže A. F.

Policija ga je uputila u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše fizičke povrede: rasečena usna, poderotine na laktu i kolenu, povreda šake i istegnuće ligamenta stopala.

U policijskoj stanici na Vračaru pretučenom čoveku uzeli su podtake i izjavu i rekli da će "postupiti po službenoj dužnosti" i pokušati da uhvate napadače.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooops!

    30. jul 2013 | 10:50

    Ne znam ko je veća bagra, ovi debili što se tuku 4:1 ili retardirani debili koji ih brane

  • thetrashhero

    30. jul 2013 | 11:10

    @Bezimeni Hajde na drvo, prijace ti.

  • Dacinmuz

    30. jul 2013 | 09:59

    E, dragi kolega, da si prihvatio ponudu iz inostranstva sad bi bio u boljem stanju. Neka poslednji ugasi svetlo u ovoj grdoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA