Dobitnik i gubitnik nedelje

"Banka Inteza" tokom protekle godine ostvarila rekordan dobitak pre oporezivanja u visini od skoro 100 miliona evra. Uprkos naporima Državne revizorske institucije, do sada nije viđena nijedna ozbiljnija posledica uočenih nepravilnosti u radu državnih činovnika

  • 0

Dobitnik nedelje -  "Banka Inteza", najveća domaća banka, ostvarila je tokom protekle godine rekordan dobitak pre oporezivanja u visini od 10,25 milijardi dinara (skoro 100 miliona evra).

Ovaj rezultat bolji je za petinu u odnosu na 2010. godinu, kada je ova banka takođe bila prvorangirana među bankama, i to kako po pitanju dobiti tako i po visini aktive.

Po ovom drugom kriterijumu, "Banka Inteza" je na kraju septembra protekle godine držala lidersku poziciju na tržištu sa aktivom od 392,7 milijardi dinara, koja joj je omogućila tržišni udeo od 14,6 procenata.

Gubitnik nedelje - Državna revizorska institucija podnela je sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010.

Ove prijave podnete su protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i drugim institucijama koje bi trebalo da postoje radi javnog interesa.

Uprkos naporima ovog i drugih nezavisnih tela u Srbiji, do sada nije viđena nijedna ozbiljnija posledica uočenih nepravilnosti u vršenju javne delatnosti od strane državnih činovnika.

Kao i u mnogim drugim oblastima, od 5. oktobra evidentan je formalni napredak (formirane su nezavisne kontrolne institucije), dok suštinskog boljitka i dalje nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA