BRUKA U NARODNOM FRONTU: Jedna beba umrla, drugoj se bore za život!

Porodica tvrdi da je doktorka iz GAK-a odbila da porođaj obavi pre zakazanog termina, jer je carski rez bio zakazan za sledeće jutro. Otac najavio krivičnu prijavu, jer sumnja na lekarsku grešku

  • 14

Majka blizanaca na porođaju u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" ostala je juče ujutru bez jedne bebe, dok se lekari bore za život drugog novorođenčeta.

Porodica tvrdi da je lekarka "odbila da porođaj obavi pre zakazanog termina". Otac je najavio da će podneti prijavu jer sumnja na lekarsku grešku.

Porođaj je obavljen carskim rezom, a majka nije životno ugrožena.

Prema tvrdnjama novinarke RTS-a Vesne Damjanić, koja je vest objavila na svom Tviter nalogu, dežurna lekarka nije htela da prethodne večeri porodi ženu koja je nosila bebe blizance jer je, kako je navela, za sledeće jutro bio zakazan carski rez.

Ona je navela da je zbog te odluke jedna beba preminula, dok je druga u teškom stanju. Damjanić je navela i da "ima napretka u oporavku druge bebe".

Druga beba se trenutno nalazi u Institutu za neonatologiju Srbije. Kako je naveo izvor iz zdravstva, otac je danas zvao dežurnog zdravstvenog inspektora da bi se raspitao kako može da podnese prijavu protiv lekara i najavio da će to učiniti narednih dana.

Prema nezvančnim informacijama, nadležne službe će ispitati ovaj slučaj.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokica

    30. jul 2013 | 16:53

    Pod hitno tu doktorku udaljiti iz sluzbe,i dozivotno zabraniti da se bavi medicinom!Naravno,uz adekvatnu zatvorsku kaznu za ubistvo jednog nevinog bica!Neka se jednom desi u zemlji Srbiji da krivac odgovara za svoje nedelo,jednom neka mu se ne iznadje beskonacno "olaksavajucih"okolnosti!!!

  • VforV

    30. jul 2013 | 16:50

    Ova nasa drzava je jeziva...

  • Boka

    30. jul 2013 | 16:56

    Pa da je neka estradna pevaljka ili zena nekog budzovana porodili bi je na zeljeni dan i minut!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA