Dobra saradnja američkog Interpola i Srbije

Šef komandnog i operativnog centra Interpola u američkoj prestonici Huan Munjoz Tores izjavio da je saradnja kancelarija Interpola u Vašingtonu i beogradu na visokom nivou

  • 1

Kancelarija Interpola u Vašingtonu sarađuje sa Srbijom redovno i razmenjuje podatke o aktuelnim slučajevima, izjavio je za Tanjug šef komandnog i operativnog centra Interpola u američkoj prestonici Huan Munjoz Tores.

On je rekao da se trenutno vode istrage u slučajevima finansijskih malverzacija i trgovine ljudima, ali nije precizirao ko su osumnjičeni.

U kancelariji Interpola u Vašingtonu radi 150 ljudi, koji blisko sarađuju sa ostalim američkim bezbednosnim i obavestajnim agencijama a sadašnji direktor i zamenik su došli iz Agencije za Državnu bezbednost SAD.

Interpol nadgleda 329 graničnih prelaza u Americi i na dnevnoj bazi razmenjuje podatke sa federalnim službama koje se bave pitanjima terorizma, pranja novca, trgovine narkoticima, sajber kriminala.

U sedištu Interpola u Vašingtonu su za Tanjug pohvalili saradnju sa Srbijom, naročito od kada je pocetkom prošle godine u ambasadu stigao policijski ataše iz Beograda,što olakšava i ubrzava razmenu podataka i informacija.

Trenutno tridesetak država u svojim ambasadama u Vašingtonu ima policijske atašee.

(Telegraf.rs / tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA