Nema krize za Todorića

Konzum, čiji je vlasnik poznati biznismen, prihodovao je u prvoj polovini ove godine 830 miliona evra, što je samo za nijansu manje od istog perioda u 2012.

  • 2

Trgovački lanac Ivice Todorića "Konzum" je za prvih šest meseci ove godine imao dobit od 5,23 miliona evra, osam odsto više u odnosu na drugi kvartal 2012.

Konzum je prihodovao u prvoj polovini ove godine 830 miliona evra, što je samo za nijansu manje od istog perioda u 2012.

Kako navodi portal "Index.hr" uz naslov da za "Todorića nema krize", prihodi od prodaje Konzuma su uvećani na 750 miliona evra, a troškovi osoblja smanjeni za oko pet miliona kuna i trenutno iznose 53,99 miliona evra.

"Važan doprinos održanju ukupnog prometa dali su sezonski uticaj turizma, povećanje prodajnog prostora i ulaganje u preuređenje prodavnica. Društvo je izloženo riziku naplate od kupaca, kao i valutnom riziku. Kreirana je nova prodajna politika u veleprodaji u skladu s rizicima rastuće nelikvidnosti, pa se po potrebi kreditni limiti kupaca koriguju", kaže predsednik Uprave Konzuma Darko Knez.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanac

    31. jul 2013 | 08:03

    Sve dok cvetaju samo trgovinski lanci, nama bolje biti nece. Daj Boze da je otvorio nekoliko proizvodnih pogona umesto sto zaradjuje na preprodaji. Velike trgovine nisu nista drugo nego nego sto su nakupci na pijaci koji kupe papriku, paradajz, krastavac... po nizoj ceni na veliko i prodaju je po visoj...

  • Tutor

    30. jul 2013 | 23:46

    Sve se bojim da na vreme placa drzavi i dobavljacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA