Ceca od srede na slobodi

Popularnoj pevačici 22. februara ističe kazna kućnog pritvora zbog malverzacija prilikom transfera 10 fudbalera FK Obilić u inostrane klubove. Iako su fanovi planirali da organzuju doček, žurka je ipak otkazana. Po isteku kazne, Ceca kreće na turneju

  • 3

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović će  22. februara, posle osam meseci kućnog zatvora, biti "slobodna". Ona je u vili na Dedinju "služila" kaznu  zbog malverzacija sa transferima fudbalera Obilića. Sa njom je u kućnom pritvoru bila i njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić. Ceci je ostalo da državi uplati treću ratu novčane kazne, ali je čekaju i nova suđenja. Iako je bilo planirano da slobodu "proslavi" sa svojim fanovima ispred vile, ta žurka je otkazana.

Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija će u sredu Ceci skinuti elektronsku narukvicu, koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je vršen nadzor njenog kretanja. Ceca je u kućnom zatvoru provela osam meseci. Tokom tog perioda kuću je napustila svega tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Presudom iz maja prošle godine, osim zatvorskih kazni, Svetlani i Lidiji je naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi. Taj iznos je podeljen na tri rate, od po 500.000 evra. Prvu ratu one su uplatile u julu, drugu u decembru, a treću bi trebalo da uplate do kraja ove godine.  Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena, sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ceca je priznala krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK Obilić u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Njena sestra Lidija nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Ražnatovićeva će, međutim, ponovo sesti na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba Mladi proleter Aleksandru Olareviću. Takođe, čeka je i novo suđenje po tužbi Vojislava Ðurkovića iz Bijeljine, koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.063 evra plus kamate i sudske troškove.

Žurka za doček otkazana

Fanovi Cece Ražnatović ipak neće organizovano sačekati pevačicu. Na fan stranici na Fejsbuku objavljeno je saopštenje organizatora da se "žurka" otkazuje:

- Dragi fanovi, sve je bliži 22. februar, dan kada više ništa neće biti isto. Verujemo da od tada kreće bolje i lepše sutra u životu žene uz čije pesme pamtimo mnoge trenutke naših života. Želeli smo da tog dana budemo uz nju. Želja postoji, ali prevelika želja i preveliki broj  ljudi bi ovaj skup podrške mogao da pretvori u nešto sasvim drugo - nešto što nismo mi i što nije naša namera. Tako da, kao jedan od organizatora skupa podrške slobodi Svetlani Ceci Ražnatović, saopštavam da ćemo taj susret otkazati. Naša Ceca razume i podržava našu odluku i sama je zahvalna na došadanjoj podršci, a verujemo da će prilika za druženje sa njom tek biti. Hvala vam na razumevanju, ljubav živi, navodi se u saopštenju!

Isplanirana turneja, čeka se Beograd

Da će prilike za druženje biti, pokazala je i sama Ceca. Naime, ona je na svom Tviter nalogu već objavila datume koncerata koje će odžati čim istekne njena kazna zatvora.

Ceca je obradovala fanove širom Evrope, ali i one u Crnoj Gori.  Tokom trajanja kazne u medijima su se pojavljivale informacije o koncertu u srpskoj prestonici, ali ih Ceca još nije potvrdila.

(M. Stojanović / Tanjug / Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    19. februar 2012 | 20:11

    Još samo da joj neko oduzme nevinost , tako čednoj i umilnoj.

  • novosadjanin

    27. jun 2013 | 22:49

    kako i ja da maznem pare , putujem po svetu i odsluzim kaznu ???

  • Mario Marrco

    19. februar 2012 | 15:16

    Bogu hvala da je na slobodi. Kao Ceca nam je najveci problem u ovakvoj zemlji! Pa ovi sto vladaju misle da smo svi mi retardirani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA