Podignuta optužnica zbog napada na Danilovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Branka Filipovića, zvanog Fido, zbog pokušaja ubistva poznatog košarkaša

  • 1

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Branka Filipovića, zvanog Fido, zbog pokušaja ubistva košarkaša Predraga Danilovića.

Kako pišu Novosti, optužnica je predata Višem sudu, posle čega će biti prosleđena optuženom i njegovim braniocima koji imaju pravo da na nju ulože prigovor.

Istraga protiv Filipovića pokrenuta je 2. juna kad je uhapšen, pošto je dve nedelje bio u bekstvu. Incident se dogodio 18. maja u restoranu "Kafanica", čiji je vlasnik Filipović.

Posle kraće svađe, kako se tvrdi, on je nožem napao svog prijatelja Danilovića, koji je tom prilikom zadobio povrede po glavi, ruci i stomaku.

Prema onome što je neposredno posle napada saopšteno, do sukoba dvojice prijatelja došlo je pošto je proslavljeni košarkaš štitio Filipovićevu devojku, koju je ovaj počeo verbalno da napada. Danilović joj je, navodno, kazao da napusti restoran u kojem su bili, što je ona i učinila.

Danilović je tokom saslušanja kod istražnog sudije, kad se pridružio kriivčnom gonjenju ispričao da su on i Filipović bili te večeri u kafani i da je prvo došlo do verbalnog sukoba, a zatim i fizičkog.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti/ N. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA