BRAZIL: Suzavcem na demonstrante u Sao Paolu

Interventna policija sukobila se sa malom grupom vandala, koji su naoružani čekićima krenuli u razbijanje banaka, prodavnica i drugih komercijalnih prostora u naselju Pinjeiros

  • 0

Brazilska policija je upotrebila suzavac, šok-bombe i gumene metke, kako bi rasterala ekstremne demonstrante koji su u centru Sao Paola razbijali poslovnice banaka, supermarkete i prodavnice automobila.

Portparol lokalne policije izjavio je da je u neredima uhapšeno 20 demonstranata, pri čemu su sukobi usledeli nakon mirnih demonstracija oko 300 ljudi u znak protesta protiv guverenera savezne države Sao Paolo, Žeralda Alkmina.

Demonstranti, koje je na ulice putem socijalnih medija pozvala anarhistička grupa "Blek blok", takođe su zatražili demilitarizaciju policije države Sao Paolo, koju su optužili da je tokom prethodnih protesta koristila preteranu silu.

Interventna policija sukobila se sa malom grupom vandala, koji su naoružani čekićima krenuli u razbijanje banaka, prodavnica i drugih komercijalnih prostora u naselju Pinjeiros.

Da bi rasterala vandale, od kojih su neki bili maskirani, policija je morala da upotrebi suzavac, gumene metke i šok-bombe. Nije objavljeno da je u tim sukobima bilo povređenih.

Brazil je prošlog meseca doživeo talas masovnih uličnih protesta, kada su demonstranti tražili bolje javne usluge i okončanje veoma raširene korupcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA