Ukinuta presuda za pljačku veka!

Apelacioni sud naložio je da se suđenje za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ponovi, i ukinuo je i oslobađajuće presude za 12 optuženih

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je oslobođeno 12 optuženih za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" 10. marta prošle godine u Ustaničkoj.

Tom prilikom je oteto oko 800.000 evra, a ta pljačka u medijima je popularno nazvana "pljačka veka".

Istom odlukom naloženo je da se suđenje ponovi jer je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, budući da o odlučnim činjenicama nedostaju jasni razlozi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Prošlog septembra Viši sud u Beogradu oslobodio je, zbog nedostatka dokaza, za tu pljačku optužbi Novicu Eleka, Uroša Petrovića, Nenada Kurila, Bogdana Restovića, Ivana Jureka, Miloša Markovića, Petra Obradovića, Borisa Polića, Nenada Grčića, Senada Denaija, Milana Mrvića i Aleksandra Bulajića.

Apelacioni sud je ukinuo i deo prvostepene presude kojom je Milan Mrvić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog učešća u pljački iste firme na Novom Beogradu, kad je oteto oko 23 miliona dinara, ali mu je produžio pritvor do daljnjeg.

Sud je potvrdio deo presude kojom je zbog neovlašćenog držanja opojnih droga osudio Petar Obradović osuđen na šest meseci zatvora uslovno na dve godine.

Presuda je potvrđena i Senadu Denaju za neovlašćeno držanje oružja i droge osuđenog na pet meseci zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Pljačka konvoja u Ustaničkoj ulici izvedena je kao na filmu, pa su je mediji prozvali "pljačkom veka".

Pljačkaši su vozilima pod rotacijom presreli dva "sitroena berlingo", u kojima su bila po dva radnika obezbeđenja firme "Sekjuritas servis", kada su kundakom puške razbili staklo na automobilu obezbeđenja i naredili radnicima da im predaju pištolje.

Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, posle čega su razbojnici, maskirani fantomkama i u pancirima otvorili "sitroene" i odneli pet vreća sa oko 83 miliona dinara.

Tužilaštvo je kao organizatore grupe označilo Uroša Petrovića i Nenada Kurila, koji su posle više od godinu dana skrivanja uhapšeni u aprilu, jedan na Zlatiboru, drugi u Novom Sadu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA