• 4

Pomozimo Lani (6) da pobedi aplastičnu anemiju (FOTO)

Ekipa Telegrafa apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu šestogodišnjoj Lani Nikolić kako bi nastavila lečenje u specijalizovanoj bolnici u Rimu i iz bitke sa teškom bolešću izašla kao pobednik

  • 4

Pokrećemo humanitarnu akciju pomoći šestogodišnjoj Beograđanki Lani Nikolić oboleloj od teškog oblika aplastične anemije.
Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

Prema rečima njenog oca Olivera Nikolića, s obzirom na to da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.
- Šansa da Lana odgovori na terapiju je neizvesna. Ukoliko ne odgovori, predlaže se transplantacija koštane srži od identičnog nesrodnog donatora u inostranstvu - objašnjava Oliver, i dodaje: - Lana je 20. jula završila sa ATGAM terapijom i sada čekamo na imunološki odgovor same terapije. S obzirom na lošu krvnu sliku uzrokovanu osnovnom bolešću, dodatno je primila tri transfuzije eritrocita i trombocita - rekao nam je otac male Lane.
Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita.
Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.
Ekipa Telegrafa apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani, da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u našu akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune:
Za dinarske uplate:
Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1
Za EUR/USD uplate:
Banka primalac:
DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b,
11070 Novi Beograd
Republic of Serbia
Račun primaoca:
IBANRS35160513020158224493
Oliver Nikolić
Cara Lazara 5, Beograd
Za više informacija posetite Lanin sajt www.lananikolic.com
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nele

    Uvedite sms placanje.

  • Žile

    čitajući od početka odmah sam uzeo telefon misleći da će biti SMS.MISLIM DA JE TAKO NAJBOLJE

  • _______Hm...?

    Mozete li da uvedete placanje preko sms poruke. To bih mnogo volela. Hvala unapred!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima