• 4

Pomozimo Lani (6) da pobedi aplastičnu anemiju (FOTO)

Ekipa Telegrafa apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu šestogodišnjoj Lani Nikolić kako bi nastavila lečenje u specijalizovanoj bolnici u Rimu i iz bitke sa teškom bolešću izašla kao pobednik

 • 4

Pokrećemo humanitarnu akciju pomoći šestogodišnjoj Beograđanki Lani Nikolić oboleloj od teškog oblika aplastične anemije.
Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

Prema rečima njenog oca Olivera Nikolića, s obzirom na to da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.
- Šansa da Lana odgovori na terapiju je neizvesna. Ukoliko ne odgovori, predlaže se transplantacija koštane srži od identičnog nesrodnog donatora u inostranstvu - objašnjava Oliver, i dodaje: - Lana je 20. jula završila sa ATGAM terapijom i sada čekamo na imunološki odgovor same terapije. S obzirom na lošu krvnu sliku uzrokovanu osnovnom bolešću, dodatno je primila tri transfuzije eritrocita i trombocita - rekao nam je otac male Lane.
Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita.
Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.
Ekipa Telegrafa apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani, da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u našu akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune:
Za dinarske uplate:
Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1
Za EUR/USD uplate:
Banka primalac:
DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b,
11070 Novi Beograd
Republic of Serbia
Račun primaoca:
IBANRS35160513020158224493
Oliver Nikolić
Cara Lazara 5, Beograd
Za više informacija posetite Lanin sajt www.lananikolic.com
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • nele

  Uvedite sms placanje.

  25
  0

  Podelite komentar

 • Žile

  čitajući od početka odmah sam uzeo telefon misleći da će biti SMS.MISLIM DA JE TAKO NAJBOLJE

  27
  0

  Podelite komentar

 • _______Hm...?

  Mozete li da uvedete placanje preko sms poruke. To bih mnogo volela. Hvala unapred!

  47
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima