Do 2018. više od 9 milijardi mobilnih pretplatnika!

Iz Eriksona kažu da će korišćenje pametnih telefona nastaviti rapidno da raste, dok će se upotreba običnih mobilnih telefona polako smanjivati

  • 0

Do 2018. godine broj pretplatnika mobilne telefonije u svetu premašiće devet milijardi, prema novoj Eriksonovoj (Ericšon) "Mobility report" studiji.

Broj korisnika interneta putem mobilnih telefona je u prvom kvartalu ove godine imao 1,7 milijardi pretplatnika, dok će ova brojka do 2018. godine porasti na sedam milijardi, a očekuje se da će pametni mobilni telefoni i dalje biti najdominantniji mobilni broadband uređaji, saopšteno je iz Eriksona.

Veći porast pretplatnika očekuje se na mobilnim računarima i na tabletima, kojih je u 2012. bilo oko 300 miliona, dok se za pet godina očekuje porast do 850 miliona, što će premašiti broj pretplatnika fiksnog broadbanda.

Većinu pretplatnika u mobilnoj telefoniji i dalje čine korisnici "običnih" telefona, a prošle godine je zabeleženo 1,2 milijarde pretplatnika pametnih telefona i, prema očekivanom rastu, u 2018. bi trebalo da ih bude oko 4,5 milijardi.

Iz Eriksona kažu da će korišćenje pametnih telefona nastaviti rapidno da raste, dok će se upotreba običnih mobilnih telefona polako smanjivati sa današnjih pet milijardi na četiri milijarde pretplatnika za pet godina.

Situacija u regionima širom sveta i dalje će se drastično razlikovati, jer će 2018. gotovo svaki pretplatnik u Zapadnoj Evropi i Severnoj Americi imati pametni mobilni telefon, dok će isti imati samo 40 do 50 procenata pretplatnika na Bliskom istoku i u Africi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA