Novi Sad dobio policijsku patrolu na biciklama (VIDEO)

- Biciklističke policijske patrole pokrivaju deo koji nije pogodan, odnosno, koji je nepristupačan za auto i pešačke patrole - kaže oficir za rad policije u lokalnoj zajednici u novosadskoj policiji Dejan Drobnjak

  • 5

Prva policijska patrola na biciklima koja će raditi u sklopu Policijske uprave Novi Sad predstavljena je na platou ispred ulaza na novosadsko kupalište "Štrand".

Oficir za rad policije u lokalnoj zajednici u novosadske PU Dejan Drobnjak rekao je da je Novi Sad dobio prvu policijsku biciklističku patrolu koja broji dva člana i da će do početka naredne letnje sezone biti formirano još devet patrola, te da će takve patrole biti formirane i u drugim gradovima Srbije.

- Biciklističke policijske patrole pokrivaju deo koji nije pogodan, odnosno, koji je nepristupačan za auto i pešačke patrole - precizirao je Drobnjak, i dodao da će ova patrola raditi pri Policijskoj stanici "Stari grad" i da će biti angažovana u užem centru Novog Sada i na prostoru Novosadskog keja i kupališta "Štrand".

Predsednica Saveta za javni red, mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov istakla je da taj Savet od početka podržava ideju o formiranju biciklističke policijske patrole i da ju je na predlog Saveta podržao i novosadski parlament.

Članica biciklističke policijske patrole Mirjana Bajić rekla je da će ta patrola mnogo doprineti povećanju bezbednosti, jer će policija brže stizati na lice mesta, posebno na teško pristupačne lokacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA