Devet godina robije za ubistvo nožem u glavu!

U ponovljenom postupku pred Višim sudom u Nišu Dragoslav Petrović (23) osuđen je na devet godina robije, jer je 22. novembra 2010. godine ubio Miloša Stojića (28)

  • 7

Nišlija Dragoslav Petrović (23), u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Nišu, osudđen je na devet godina robije, jer je 22. novembra 2010. godine na Matejevačkom putu ubio Miloša Stojića (28).

Tragedija se dogodila u kafiću "Alibi", nakon žurke tokom koje je došlo do svađe i tuče između dve grupe mladića. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, kada je Stojić sa svojim prijateljem pokušao da izađe iz kafića, Petrović ga je sustigao i ubo nožem u glavu.

Sudsko medicinski obducenti ubod nožem su okarakterisali kao lakšu telesna povredu, iako je vrh oružja pronađen u glavi pokojnika. Međutim, nakon što je uboden, Stojić je pao i udario glavom o beton, a kako je već imao patološko stanje na mozgu, to je izazvalo smrt.

- S obzirom na to da postoji uzročno posledična veza između radnje okrivljenog, odnosno ubadanja nožem i pada koji u krajnjoj liniji dovodi do smrti Stojića, postoji njegova odgovornost za ubistvo - objašnjavaju naši sagovornici iz niškog suda.

Prvostepenom sudskom odlukom, Petrović je osuđen na jedanaest godina zatvora, ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbi, presudu ukinuo i predmet vratio na ponovno odlučivanje. U ponovljenom postupku urađena je rekonstrukcija događaja i dodatno veštačenje, pa je odlučeno da se Petroviću kazna umanji za dve godine.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    1. avgust 2013 | 16:01

    Ma kakvih 9 god robije. Smrtna kazna" odmah" Ova nasa zemlja je dno dna

  • Mrvica

    1. avgust 2013 | 16:38

    Ako neko ostane bez svojih naj milih onda. Krvna presuda odmah, ne treba cekati presudu. Nego glava za glavu

  • Mikinis

    1. avgust 2013 | 16:19

    Pa da nije on umro od noža zabodenog u glavu,ne ne ne on je umro zato sto je udario sam glavom o asfalt! A tatin sin ga je slucajno gurnuo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA