Odloženo izručenje Luke Bojovića

Izručenje Luke Bojovića odloženo je do završetka krivičnih postupaka koji se protiv njega vode pred španskim sudom. Vlasti u toj zemlji ukazale da ne mogu da predvide kada će postupci protiv Bojovića biti okončani

  • 0

Španske vlasti obavestile su srpsko Ministarstvo pravde i državne uprave da je izručenje Luke Bojovića odloženo do završetka krivičnih postupaka koji se protiv njega vode pred španskim sudom.

Obaveštenje o uslovnom izručenju Bojovića stiglo je početkom sedmice, precizirali su u Ministarstvu napominjući da su španske vlasti ukazale da ne mogu da predvide kada će postupci protiv Bojovića biti okončani. Savet ministara Kraljevine Španije doneo je prošle nedelje definitivnu odluku da Luka Bojović bude izručen Srbiji.

Izručenje Bojovića i još dvojice pripadnika zemunskog klana koji su s uhapšeni zajedno s njim u Valensiji 9. februara 2012, srpsko ministarstvo zatražilo je mesec dana kasnije.

O datumu njegovog izručenja Srbiji odlučiće španska policija u saradnji sa srpskim kolegama, ali se tačan datum, vreme i mesto prebacivanja Bojovića u Beograd neće javno saopštavati iz bezbednosnih razloga.

Izručenje Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića koji su uhapšeni s Bojovićem, odobreno je ranije, takođe nakon okončanja postupaka koji se protiv njih vode u Španiji zbog nedozvoljenog držanja oružja i nekolicine drugih lakših krivičnih dela.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Bojovića da je stao na čelo zemunskog klana nakon ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003 i da je nalagao, organizovao u gorepomenutim ubistvima koja je činio iz osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA